Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 03:00
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Αναμόρφωση της πίστας ποδηλάτου με 150 χιλ.

Off

Σε αναμόρφωση της πίστας ποδηλάτου προχωρά ο Δήμος με την έγκριση της μελέτης κατασκευής και των όρων δημοπράτησης του έργου βελτίωσης- αναβάθμισης υποδομών κοινοχρήστου χώρου- πίστας ποδηλάτου (pump track) από την Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε χτες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 150 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση της πίστας ποδηλάτου, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μελέτη, θα επισκευαστούν φθορές και αστοχίες στην πίστα ποδηλάτου ενώ θα υλοποιηθεί μία σημαντική παρέμβαση που αφορά την κατασκευή του δρόμου που δεν έχει διανοιχθεί στη δυτική πλευρά του κοινόχρηστου χώρου.

Το σύνολο των παρεμβάσεων θα δημιουργήσει έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο αναψυχής και πρασίνου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής. 

Τέλος, μέσω της ενίσχυσης του πρασίνου, της χρήσης ψυχρών υλικών και ενός σχεδιασμού βασισμένου σε βιοκλιματικές αρχές θα επιτευχθεί η αναβάθμιση του ευρύτερου αστικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την πρόταση και για να αντιμετωπιστεί η έντονη υψομετρική διαφορά μεταξύ της πίστας και του δρόμου στη βόρεια πλευρά θα δημιουργηθεί ένα «καθιστικό» που σε συνδυασμό με την ράμπα πρόσβασης και τη σκάλα θα αποτελέσουν μία νησίδα πρασίνου στην περιοχή. 

Μπροστά από το καθιστικό διαμορφώνεται ένας πλακόστρωτος χώρος – μικρή πλατεία. 

Όλες οι παρεμβάσεις δημιουργούν την ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο και διαμορφώνουν συνθήκες ιδανικές για την θέαση των δραστηριοτήτων της πίστας.

Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό η πίστα ποδηλάτου ενώ όλος ο χώρος θα αποδοθεί πλήρως αναμορφωμένος στους κατοίκους της περιοχής. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου