Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:50
Τελευταία Ενημέρωση: 21 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο το αναπτυξιακό μοντέλο της Ηπείρου

Off

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου χτες ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος.

Όπως τόνισε, ήταν μια συνάντηση η οποία επικεντρώθηκε στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει η Ήπειρος προκείμενου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις.

«Πιστεύω ότι πια έχει εμπεδωθεί ότι είμαστε ένας παραγωγικός πυλώνας αντιπολίτευσης και πλέον εξελισσόμαστε σε μια παράταξη που έχει στόχο να διαμορφώσει τα δεδομένα αντίληψης για την Ήπειρο εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις», είπε αρχικά ο κ. Ριζόπουλους για να προσθέσει:

«Η προσωπική μου ενεργητικότητα σε ζητήματα όπως το φυσικό αέριο, η επιδότηση αγροτών και η ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων για να γίνει πιο ελκυστική η Ήπειρος επενδυτικά, συνοδεύονται πλέον και από συναντήσεις με ανθρώπους που βρίσκονται στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και τις οποίες έχω τη δυνατότητα να κάνω, λόγω των σχέσεων που έχουν αναπτύξει εδώ και 25 χρόνια, από την επαγγελματική μου πορεία». Βασικό θέμα συζήτησης, όπως τόνισε ο κ. Ριζόπουλος, ήταν πώς θα μπορούσε να μεγαλώσει το ΑΕΠ αναβαθμίζοντας τα αναπτυξιακά μοντέλα για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά.

«Η συνταγή που υπάρχει μέχρι σήμερα και θέλει να αξιοποιούνται αποκλειστικά τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής έχει αποτύχει και η Ήπειρος δεν διαφέρει», είπε ο κ. Ριζόπουλος.

 «Η διαφορά του πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς την ανάπτυξη της Ηπείρου με το πώς την βλέπει η Περιφερειακή Αρχή απέχει κατά πολύ κι αποτυπώθηκε άλλωστε στον απολογισμό της περασμένης εβδομάδας», υπογράμμισε ο κ. Ριζόπουλος. Ο ίδιος επισήμανε πως «στη συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τέθηκε και το ζήτημα του Σχεδίου Ανάκαμψης με τον κ. Στουρνάρα να συμφωνεί πως η κατασκευή δρόμων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας περιοχής είναι εντελώς διαφορετικό από την βελτίωση και συντήρηση οδικών αξόνων για να συντηρείται απλά η οικονομία, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της παράταξης για τη συνέντευξη.

«Ταυτόχρονα έγινε σαφές ότι το βασικό πρόβλημα που υπήρχε σε ότι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν ότι καμία Περιφέρεια δεν είχε ώριμα έργα όπως τα ήθελε η Ε.Ε», προστίθεται. Τέλος, έγινε συζήτηση και για το θέμα των κόκκινων δανείων, με τον κ. Ριζόπουλο να ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική μεταχείριση για τους πιο φτωχούς δήμους  της Ηπείρου, όπως αυτοί της Κόνιτσας, του Πωγωνίου, των Φιλιατών και του Γ. Καραϊσκάκη, με τον κ. Στουρνάρα να επιφυλάσσεται να απαντήσει καθώς, όπως είπε, πρέπει πρώτα να προχωρήσουν συνολικά τα κόκκινα δάνεια και μετά να εξεταστούν επιμέρους προβλέψεις, οι οποίες θα αφορούν το σύνολο της χώρας.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου