Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τη διακοπή των ελέγχων στα νοσοκομεία

Off

Όσο μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει ήδη προκληθεί στην τοπική κοινωνία, με τους πολίτες να προβληματίζονται ήδη για ό,τι θα ισχύει από σήμερα Πέμπτη με την προσέλευση στα δύο νοσοκομεία, άλλο τόσο μεγάλη και έντονη είναι και η ανησυχία μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων. 

Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων περιορίστηκαν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, σε κάποιες ενημερωτικού χαρακτήρα και περιεχομένου ανακοινώσεις για την διακοπή της διενέργειας των rapid test στις εισόδους των νοσοκομείων, που θα γίνονται από σήμερα μόνο στην κεντρική πλατεία της πόλης και στο αρχοντικό Πυρσινέλλα. Ωστόσο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το σύνολο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία έχει ήδη αντιταχθεί σε αυτήν την απόφαση, ζητώντας την ανάκλησή της, ώστε οι μονάδες του ΕΟΔΥ να συνεχίσουν να πραγματοποιούν ελέγχους στα δύο νοσοκομεία, σε συνοδούς, αλλά και ασθενείς με προγραμματισμένα ραντεβού.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΠΓΝΙ Κων. Κωστίκας σε δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης στο ITV τόνισε, ότι το μοντέλο αυτό λειτούργησε ως καθοριστικός παράγοντας ώστε να διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα η ενδονοσοκομειακή διασπορά, από ασυμπτωματικούς ασθενείς ή συνοδούς, που έφταναν στο νοσοκομείο.

«Και με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να κρατήσουμε καθαρές και ανοιχτές τις Κλινικές του νοσοκομείου, χωρίς να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα με ενδονοσοκομειακή διασπορά. Με την απόφαση να πηγαίνουν στο κέντρο της πόλης οι πολίτες για να κάνουν τα rapid test και μάλιστα μία ημέρα νωρίτερα, για να είναι σίγουροι, ότι θα έχουν και την απάντηση στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που δεν είναι επίσης το ίδιο ασφαλές, με το να γίνονται τα τεστ την ίδια ημέρα, ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι περισσότερο και η κατάσταση αυτή, μας προβληματίζει όλους», ανέφερε ο κ. Κωστίκας.

 

Ο Σύλλογος 

Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ

Για μία απόφαση που σταματά βίαια και αναιτιολόγητα την υποδειγματική λειτουργία του ΠΓΝΙ με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ έκανε λόγο σε δήλωσή του στο ITV, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας, απευθύνοντας έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ να ανακαλέσουν την απόφαση.

«Κρατήσαμε ανοιχτές, σε πλήρη λειτουργία όλες τις Κλινικές του νοσοκομείου, χωρίς ενδονοσοκομειακή διασπορά επειδή λειτούργησε υποδειγματικά η συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, εντοπίζοντας ασυμπτωματικούς ασθενείς πριν φτάσουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Η απόφαση θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα, γιατί θα έχουμε απρόβλεπτες συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου», ανέφερε αρχικά ο κ. Φλούδας, επιμένοντας επίσης, ότι δημιουργείται μείζον θέμα και για την ταλαιπωρία που θα υφίστανται οι πολίτες.

«Στο ΠΓΝΙ δεν προσέρχονται πολίτες μόνο από την πόλη, αλλά από όλη την Ήπειρο και πολλές περιοχές εκτός Ηπείρου. Πού και πότε πρέπει να απευθύνονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι για να κάνουν το τεστ και να έχουν το αποτέλεσμα στα χέρια τους, ώστε να εισέρχονται στο νοσοκομείο; Είναι σοβαρό θέμα διαχείρισης της κατάστασης γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάνονται ραντεβού και προγραμματισμένες εξετάσεις. Επιμένουμε στο ότι δεν υπάρχει λογική στην απόφαση αυτή, η οποία θα πρέπει να επανεξεταστεί», κατέληξε ο κ. Φλούδας.

 

Η ΕΙΝΗ

Θέση στο ίδιο θέμα παίρνει με ανακοίνωσή της και η ΕΙΝΗ, τονίζοντας, ότι η διακοπή των τεστ πλην των εξαιρέσεων για ογκολογικούς, αιματολογικούς και αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς στο ΠΓΝΙ, 

«θα απελευθερώσει τον επικίνδυνο συνωστισμό μέσα στο νοσοκομείο, αλλά θα επιβαρύνει και τις μετακινήσεις ασθενών και συνοδών τους, που θα πρέπει να μετακινούνται εντός της πόλης προκειμένου να κάνουν τον έλεγχο».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ