Επικαιρότητα

Το κόστος και οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού

Off

Ένα βήμα πιο μακριά από όσα περιέγραψε η ανακοίνωση της παράταξης πριν από μία εβδομάδα, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εγκρίνει τη διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη, προχώρησε ο Θ. Μπέγκας την Τρίτη. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ITV, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ιωαννιτών και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών», αφού επανέλαβε τα επιχειρήματα που διατύπωσε η παράταξη εξαρχής, για το επιπλέον κόστος των 900.000 ευρώ με το οποίο επιβαρύνει η δημοτική αρχή τους δημότες σε ετήσια βάση, στάθηκε στους όρους της διακήρυξης που έχει φτάσει στα χέρια των παρατάξεων και που αναμένεται εντός των ημερών, να «βγει στον αέρα» για την ανάδειξη του αναδόχου. 

Ο κ. Μπέγκας τόνισε, ότι στη διακήρυξη υπάρχουν τόσο αυστηρές προδιαγραφές για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων, επομένως με κριτήρια αποκλεισμού εκ των προτέρων, που θα οδηγήσει σε έλλειμμα ανταγωνισμού. «Δεν υπάρχουν πολλές εταιρίες που να διαθέτουν τα χαρακτηριστικά αυτά της διακήρυξης και θα έχουμε έλλειμμα ανταγωνισμού», σημείωσε, για να προσθέσει πως η δημοτική αρχή κινήθηκε με προχειρότητα, κάτι που αποδεικνύεται από το ότι στη μελέτη, δεν ελήφθη υπόψιν η έναρξη λειτουργίας των ΣΜΑ, που θα μειώσει το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων, κάτι που έγινε βέβαια κατόπιν εορτής, με την παρέμβαση της Τατ. Καλογιάννη και της παράταξης «Ιωάννινα 2023», που υπερψήφισε την πρόταση.

«Η δημ. αρχή προσθέτει ένα ετήσιο κόστος 900.000 ευρώ στις πλάτες των δημοτών, το οποίο προστίθεται στις ανελαστικές δαπάνες της μισθοδοσίας για την υπηρεσία καθαριότητας. Στη δική μας θητεία, είχαμε ως τιμή εκκίνησης τα 32 ευρώ τον τόνο για την αποκομιδή από τις ΔΕ και η δημοτική αρχή σήμερα εκτόξευσε την τιμή αυτή στα 51 ευρώ, χωρίς μελέτη μάλιστα της υπηρεσίας, αλλά υλοποιώντας μία απόφαση ενός πολιτικού οργάνου, όπως είναι η Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου, που έδωσε εντολή στην υπηρεσία να ετοιμάσει μία σύμβαση για ανάθεση της υπηρεσίας για διάστημα τεσσάρων μηνών, με το συγκεκριμένο κόστος. Για την ανάδειξη του αναδόχου θα χρειαστεί περίπου ένα έτος και μέχρι τότε θα έχουμε μία φάμπρικα αναθέσεων», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου