Επικαιρότητα

Ανάκληση της απόφασης για τους ελέγχους στα νοσοκομεία

Off

Την ανάκληση της απόφασης απόσυρσης των μονάδων του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους από τα δυο νοσοκομεία της πόλης, ζήτα ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τον υπεύθυνο θεματικής Υγείας της ΝΕ Δημήτρη Τζιάλλα και τον συντονιστή ΟΜ Υγείας Λάμπρο Παπανδρέου, επισκέφτηκε χτες τις μονάδες ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει την ετοιμότητα και την εμπλοκή τους στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας  και τη συζήτηση με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους, διαπιστώθηκαν, όπως αναφέρουν μια σειρά από προβλήματα που δεν επιτρέπουν στο Κέντρο να αναπτύξει το σύνολο των δραστηριοτήτων του (υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, ελλείψεις σε χώρους και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αποσπασματική λειτουργία του ΚΕΠΑ).

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι η μετατροπή μεγάλου μέρους του Κέντρου σε εμβολιαστικό κέντρο χωρίς την απαιτούμενη ενίσχυση από το υπουργείο Υγείας, θέτει σε αμφισβήτηση την ικανότητά του να ανταποκριθεί στην παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών στους πολίτες των Ιωαννίνων.

Από την επίσκεψη στις δομές των ΤΟΜΥ διαπιστώθηκε η αποτελεσματική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην κοινότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικεφαλής των ΤΟΜΥ, η εμπλοκή των δομών στη μάχη κατά της πανδημίας περιορίζεται στην παροχή ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών του ΚΥ Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Για την απόφαση αποχώρησης των κινητών ομάδων ΚΟΜΥ από τα νοσοκομεία, τονίστηκε ότι  «η απομάκρυνση των μονάδων θα επιφέρει πλήθος προβλημάτων τόσο στην ασφαλή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, όσο και στην ταλαιπωρία των πολιτών. Επίσης, θα αποτελέσει «βραδυφλεγή βόμβα» για την επιμόλυνση εργαζομένων και ασθενών σε σύντομο διάστημα. Είναι μια απόφαση που δείχνει -τουλάχιστον- ανευθυνότητα και προχειρότητα, που πρέπει να ανακληθεί άμεσα». 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ