Επικαιρότητα

Μόνιμη απασχόληση ζητάνε οι συμβασιούχοι

Off

Τα αυτονόητα και απόλυτα δίκαια αιτήματά τους για μετατροπή των εργασιακών τους σχέσεων από ελαστικής μορφής σε πλήρους και μόνιμης απασχόλησης, από τη στιγμή που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο σύστημα υγείας και στις δομές πρόνοιας διεκδικούν 20.000 περίπου συμβασιούχοι σε όλη τη χώρα. 

Η πανδημία επανέφερε με ένταση στο προσκήνιο όχι τόσο τα προβλήματα των εργασιακών τους σχέσεων με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, όσο το γεγονός πως χωρίς τους συμβασιούχους τα νοσοκομεία δε θα είχαν αντιμετωπίσει στοιχειωδώς έστω την πανδημία και την πίεση που ασκήθηκε από την αρχή και ασκείται μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Ιωαννίνων, που συνολικά και στα δύο νοσοκομεία εργάζονται 700 συμβασιούχοι σε διάφορους ευαίσθητους και κομβικής σημασίας τομείς. Η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε για χθες Πέμπτη, πανυγειονομική, πανελλαδική στάση εργασίας των συμβασιούχων εργαζόμενων και στο κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε με πορεία προς το δημαρχείο της πόλης. Εκπρόσωποι των συμβασιούχων από τα δύο νοσοκομεία, όπως η Μαρία Μπακόλα , η Ελένη Γκόγκου και ο Ζαχαρίας Καραγεώργος, έδωσαν το στίγμα της κινητοποίησης και της διεκδίκησης των αιτημάτων τους. 

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζόμενων αλλά και του συνόλου των υγειονομικών, τα αιτήματα των οποίων για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά εκκρεμούν χρόνια, εξέφρασαν με δηλώσεις τους και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και σωματείων. Τοποθετήθηκαν ο γεν. σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Χρ. Γιωτόπουλος, οι πρόεδροι των Συλλόγων Εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία Κων. Καλαμπόκας και Γ. Φλούδας αντίστοιχα, ο περιφ. σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Πρέντζας, ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και τέλος, εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΙ, ο Δημ. Ροσιλόβαλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου