Επικαιρότητα

Ενθαρρυντικά μηνύματα από τις πρώτες κρατήσεις

Off

Μία δεύτερη Ανάσταση μετά τη θρησκευτική, το βράδυ του Μεγ. Σαββάτου προσδοκούν και περιμένουν με ανυπομονησία οι επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή του Ζαγορίου, έπειτα από μία μακρά περίοδο απραξίας, που έφερε πολλούς στα πρόθυρα της καταστροφής. 

Το Ζαγόρι όμως στάθηκε όρθιο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος κατά την παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής του δήμου την Παρασκευή και πλέον έχει φορέσει τα γιορτινά του, για να υποδεχθεί το πρώτο κύμα των επισκεπτών από το Ισραήλ, κατά κύριο λόγο. 

Τα μηνύματα άλλωστε είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά, οι κρατήσεις σηματοδοτούν την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, με αρκετούς επισκέπτες και σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως και την εφαρμογή των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχει ήδη δημιουργηθεί μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο δήμος Ζαγορίου παρότι είναι ένας μικρός περιφερειακός δήμος, με λιγοστές οικονομικές δυνατότητες, σχεδίασε και υλοποιεί ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής, με κορωνίδα ένα νέο τηλεοπτικό σποτ διάρκειας πέντε λεπτών, στο οποίο προβάλλονται συνοπτικά μερικά μόνο από τα κρυμμένα μυστικά της περιοχής. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος, ο δήμος Ζαγορίου δείχνει το δρόμο για κάτι αντίστοιχο και στους άλλους περιφερειακούς δήμους της Ηπείρου, προβάλλοντας την φυσική, πολιτισμική και ιστορική του ταυτότητα.

«Για το 2021 ο δήμος μας σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου και  με όλους του εμπλεκόμενους φορείς έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού brand  «Ζαγόρι», αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της περιοχής του Ζαγορίου. Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε σε μια σειρά από  δράσεις, προς όφελος των επαγγελματιών, που αφορούν όλους τους τομείς της τουριστικής δραστηριότητας και αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τουριστικών προϊόντων που προσφέρει το Ζαγόρι και το καθιστούν  ανταγωνιστικό και  κορυφαίο τουριστικό προορισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Διάφορες δράσεις

Στην εξειδίκευση των δράσεων και πρωτοβουλιών που σχεδιάζει και θα υλοποιήσει ο δήμος σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού και τους επαγγελματίες προχώρησε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα τουρισμού – πολιτισμού, Γιάννης Τσαπάρης. 

Αυτές συνοψίζονται ως εξής:

Παραγωγή ψηφιακού βίντεο και η διάθεσή του σε όλα τα ΜΜΕ και social media 

Δημιουργία της ειδικής εφαρμογής portal του δήμου Ζαγορίου

Προβολή του προορισμού σε inflight έντυπα αεροπορικών εταιρειών καθώς  και έντυπα ακτοπλοϊκών εταιριών. 

Σχεδιασμός και υλοποίηση ψηφιακής προβολής και δημοσιότητας του προορισμού.

Σταδιακή αλλά γρήγορη μετάβαση του Ζαγορίου στην ψηφιακή εποχή με έμφαση την δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής 

Συμμετοχή σε Εκθέσεις.

Εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων Τουρισμό – Πολιτισμός – Δραστηριότητες – Γαστρονομία και τις outdoor activities.

Συνέδρια, εκδηλώσεις με αντικείμενο το θεματικό τουρισμό και την διαχείριση του πολιτιστικού και φυσιολατρικού προϊόντος.

Αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του δήμου Ζαγορίου, την Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και τη βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα στα Άνω Πεδινά με την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την δημιουργία εκθεσιακού χώρου εντός της Πασχαλείου Σχολής για προβολή της «Χάρτας του Ρήγα» και λοιπών αρχειακών κειμηλίων.

Η Έλσα Εξάρχου, εκπρόσωπος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και η Ελεάνα Αγιοβασειλιώτου, μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου στάθηκαν από την πλευρά τους στην προετοιμασία των επιχειρήσεων για την υποδοχή του πρώτου κύματος των επισκεπτών, αλλά και στη συνεργασία των επαγγελματιών με τον δήμο Ζαγορίου, για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου