Ήπειρος

Ξέμεινε από… πράσινη ενέργεια το Κολυμβητήριο

Off

Ένα ακόμη ακανθώδες ζήτημα θα κληθούν να επιλύσουν για την διαχείριση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας οι τοπικοί φορείς, σχετικά με τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λιμνοπούλα και κυρίως με το Κολυμβητήριο. 
Αν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στη ΓΓΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της, ο δήμος Ιωαννιτών είχε υποβάλει προς ένταξη και χρηματοδότηση στο πρόγραμμα με τίτλο «Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Χώρου» και στη θεματική «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», την πρότασή του για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου και του κλειστού Γυμναστηρίου με προϋπολογισμό 1.981 εκ. ευρώ.
Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενέργειας (ΚΑΠΕ) όμως η πρόταση του δήμου Ιωαννιτών βρέθηκε στην 13η θέση κατάταξης με τις 10 πρώτες να εγκρίνονται και να χρηματοδοτούνται.
Το θέμα που δημιουργείται δεν είναι τόσο η απώλεια της ευκαιρίας, όσο το ότι εάν δε ληφθεί από τώρα μέριμνα για τους χειμερινούς μήνες η συντήρηση ιδιαίτερα του Κολυμβητηρίου θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, λόγω των υψηλών αναγκών σε οικονομικό επίπεδο.
Ήδη τα αθλητικά σωματεία μέσω της μηνιαίας συνδρομής των οικογενειών βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και κρατούν όρθιο και σε λειτουργία το Κολυμβητήριο, όμως με την κρίση να βαθαίνει και πάλι και τα οικονομικά προβλήματα να διογκώνονται κανείς δε ξέρει με ποιον τρόπο θα βγει και ο επόμενος χειμώνας.
Η ΓΓΑ έχει από καιρό σταματήσει να χρηματοδοτεί τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων, καλύπτοντας αποκλειστικά και μόνο τα απολύτως απαραίτητα, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων και από εκεί και ύστερα υπάρχει το χάος.
Την δυσμενή είδηση ανακοίνωσε στο Σώμα, όχι η δημοτική αρχή, αλλά ο Ν. Γκόντας που ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση από τη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας στην τοποθέτησή του διευκρίνισε, ότι ο δήμος Ιωαννιτών υπέβαλε μία πρόταση για κτήρια που δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του, λόγω της αδυναμίας της ΓΓΑ, παρόλα αυτά όμως, το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Υποστήριξε πάντως ότι αρνητικά μέτρησε το διάστημα που μεσολάβησε κατά την προεκλογική περίοδο μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, χρονικό διάστημα στο οποίο ούτε ο αρμόδιος αναπλ. υπουργός πλέον κ. Κοντονής δεν είχε ενημερωθεί.
Παρόλα αυτά ο κ. Μπέγκας τόνισε, ότι ο δήμος Ιωαννιτών θα επανέλθει και θα υποβάλλει προς ένταξη και χρηματοδότηση την πρότασή του σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συγχαρητήρια 
στους αθλητές του ΝΟΙ
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πάντως ξεκίνησε με ευχάριστες ειδήσεις που αφορούσαν στην επιτυχία των κωπηλατών του ΝΟΙ Γ. Τζιάλλα και Γ. Τσίλη να κερδίσουν το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Πόζναν και την Αμαλία Τσιάβου και τον Στέφανο Ντούσκο να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στην παρθενική τους συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση.
Η απονομή συγχαρητηρίων από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων είχε τη δική της σημασία, πλην όμως ήρθαν λίγο μετά τις δηλώσεις του Γ. Τσίλη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης, που είπε ότι κανείς ούτε από την Περιφέρεια Ηπείρου ούτε από το δήμο Ιωαννιτών δεν ενδιαφέρθηκε για την προσπάθειά τους.
«…θα ήθελα να σταθώ και στην παντελή απουσία των τοπικών αρχών στην μεγάλη επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου στην  Πολωνία. Ούτε ένα τηλέφωνο από την Περιφέρεια και τον Δήμο, ενώ δίνουν συνεχόμενες συνεντεύξεις τύπου για άλλες  εκδηλώσεις. Και καλώς γίνεται για να προβληθούν οι δρομικοί αγώνες, αλλά να μην ξεχνούν την Κωπηλασία και τον ΝΟΙ που κρατά πολύ ψηλά τον πήχη στις διακρίσεις σε Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», είχε τονίσει λίγες ώρες νωρίτερα ο Γ. Τσίλης.
Ο δήμαρχος συνεχάρη τους πρωταθλητές του ΝΟΙ και ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον Αύγουστο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας, που αποτελεί και την πρόκριση για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Ρίο.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους άλλους δύο νεαρούς πρωταθλητές την Αμαλία Τσιάβου και τον Στέφανο Ντούσκο στους οποίους όπως είπε, «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί δεν είναι εύκολο να κάνεις πρωταθλητισμό και κυρίως δεν είναι εύκολο με τις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα».
Στις επιτυχίες των αθλητών του ΝΟΙ στάθηκαν και οι άλλοι επικεφαλής των παρατάξεων εκφράζοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου