Επικαιρότητα

Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ

Off

Κάθε χρόνο το  ΚΕΘΕΑ Ήπειρος οργανώνει την εκδήλωση ολοκληρώσεων τον μελών του Θεραπευτικού Προγράμματος όπου συμμετέχουν μέλη, προσωπικό, οικογένειες και φίλοι σε μια σεμνή εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΗΜ. 

Είναι μια επίπονη προσπάθεια δυο χρόνων που κάνουν τα μέλη μας μέσα από την Θεραπευτική Κοινότητα και την Κοινωνική Επανένταξη. Φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αντί για την μεγάλη εκδήλωση, περιορίστηκε στον χώρο του ΚΕΘΕΑ όπου 14 άνθρωποι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες των επτά, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον covid 19 και έγινε η τελετή ολοκλήρωσης.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν τα μέλη, ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και η Υπεύθυνη της Κοινωνικής Επανένταξης. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ:

Ήταν μια  συγκινητική εκδήλωση και τα μέλη μοιράστηκαν συναισθήματα και σκέψεις .

Ο Χρήστος είπε: «Χωρίς την Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ δεν θα πετύχαινα και δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ. Είναι η καλύτερη συνταγή για μένα. Λόγω της πανδημίας έχουμε απομακρυνθεί αλλά λόγω της δύναμης της Θεραπευτικής Κοινότητας νοιώθω εμπιστοσύνη αι οικειότητα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που νοιώθω».

Γιώργος: «Οικογένεια νοιώθω εδώ. Μου άλλαξε η ζωή 360 μοίρες. Πολύ με βοήθησε η Δικαιοσύνη που με παρέπεμψε στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Ήταν δύσκολα αλλά άξιζε».

Σεραφείμ: «Χαίρομαι που είμαι εδώ. Είναι απίστευτο αυτό που έχω κάνει, πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά χαίρομαι όπως έχω φτιάξει τον εαυτό μου να βασίζομαι στα πόδια μου».

Βαγγέλης: «Αν δεν είχε βγει η διάταξή για το ΚΕΘΕΑ δεν ξέρω πως θα ήμουνα αν θα ζούσα ή αν θα είχα πεθάνει».

Γιάννης: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα. Σε όλη της πορεία είχα ωραίες στιγμές και δύσκολες. Το Πρόγραμμα με βοήθησε να πιστέψω σε μένα».

Ο Σταύρος: «Πίστευα ότι μόνος μου θα είχα ξεμπερδέψει αλλά τώρα κατάλαβα ότι δεν γίνεται μόνος σου».

Μαρία: «Νοιώθω τυχερή που με πίεσαν οι γονείς μου να έρθω στην Θεραπευτική Κοινότητα». 

Όλα τα μέλη ευχαρίστησαν το προσωπικό, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Στο τέλος της τελετής έγινε η απονομή ενός αναμνηστικού που συμβολίζει την όλη προσπάθειά τους.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου