Επικαιρότητα

Αυξημένη η κίνηση, περισσότερα δέματα 

Off

Με την επιβατική κίνηση να είναι καλύτερη μεν από το περσινό Πάσχα, αλλά σε καμία περίπτωση σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπαίνουν έκτακτα δρομολόγια για να καλύψουν τη ζήτηση, στις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η μεγαλύτερη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην αποθήκη των ασυνόδευτων δεμάτων. 

Πολλές περισσότερες είναι οι αποστολές δεμάτων από τα Ιωάννινα προς την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες αφορούν σε πασχαλινά δώρα, τρόφιμα,, και φυσικά, αμνοερίφια από το χωριό, για τους συγγενείς που δε θα μπορέσουν να βρεθούν, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγ. Γκίκας, λόγω του περιορισμού στον ανώτατο αριθμό των επιβατών, σε κάθε δρομολόγιο, έχουν προστεθεί και κάποια ακόμη την ημέρα, κυρίως από και προς την Αθήνα. 

 

Οικονομική ανάσα

Πιστώθηκαν στο μεταξύ στα ταμεία των ΚΤΕΛ της χώρας, αστικών και υπεραστικών τα χρήματα που αφορούν στην κάλυψη των απωλειών λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης και της μείωσης του αριθμού των θέσεων σε κάθε λεωφορείο, δίνοντας μία μικρή αλλά σημαντική ανάσα στις εταιρείες συγκοινωνιών. 

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν μόνο στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου του 2020 και ήδη η Ομοσπονδία έχει υποβάλλει το αίτημα χορήγησης ανάλογης ενίσχυσης και για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου για το 2020, με το προβλεπόμενο ποσό να φτάνει το 1,8 εκ. ευρώ για κάθε Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

«Το αίτημα έχει ήδη γίνει αποδεκτό και από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το υπουργείο Μεταφορών και μένει να γίνει το ίδιο και από το υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε ο κ. Γκίκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου