Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 11:50
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απριλίου 2021
Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ-Συγκρατημένη αισιοδοξία από την πορεία του εμβολιασμού

Off

Συγκρατημένα αισιόδοξη, ότι σύντομα θα φανούν στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, τα αποτελέσματα της ταχύτητας με την οποία υλοποιείται το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία», σε συνδυασμό με την μαζική ανταπόκριση νέων ηλικίας 30-44 ετών στα νέα ραντεβού για εμβολιασμό, εμφανίστηκε η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα. 

Έχοντας αναρρώσει πλέον και η ίδια από την σοβαρή περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό, η κα Κεφάλα, μιλώντας στο ITV, στάθηκε στην εξαιρετικά ικανοποιητική πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, και στην ελπίδα που έχει ήδη δημιουργηθεί, ότι το φως στο βάθος του τούνελ, θα φανεί σύντομα πολύ πιο έντονο.

 «Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των νέων που δείχνουν, ότι θέλουν να ξαναπάρουν τις ζωές στα χέρια τους και αυτό θα μας οδηγήσει σύντομα στην επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε αρχικά. 

Ωστόσο, η κα Κεφάλα αναγνώρισε τα λάθη στη διαχείριση της προμήθειας των εμβολίων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, που ήταν αδύνατο να μην επηρεάσουν όλες τις χώρες, όπως και την Ελλάδα.

«Το ζητούμενο είναι να μην επαναλαμβάνονται αυτά τα λάθη, αλλά να διορθώνονται. Το εγχείρημα ήταν τεράστιο από την αρχή και προφανώς έγιναν λάθη στη διαχείριση της κατάστασης, όμως από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η χώρα μας προμηθεύτηκε εμβόλια μέσα από τις συμφωνίες της Ε.Ε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και πλέον μεγάλη επάρκεια εμβολίων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις», πρόσθεσε.

 

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεστοκάρει 

από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείσα τέλος για το εάν η ίδια έχει πειστεί και πόσο για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων, αλλά και κατά πόσο έχει βάση η κριτική της αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκε από τον Αλ. Τσίπρα που έκανε λόγο για «ξεστοκάρισμα» παρτίδων εμβολίων, που διατίθενται αποκλειστικά για νέους, η κα Κεφάλα είπε πως «όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη περισσότερο κοινή πεποίθηση και βεβαιότητα η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων. 

Το ποσοστό των επιπλοκών είναι τόσο μικρό που δε λειτουργεί αποτρεπτικά. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να επενδύουν στην πανδημία, θέλοντας να αποτρέψουν τον κόσμο από το να εμβολιαστεί. Ευτυχώς, που δεν πείθει πια. Η ελληνική κοινωνία έχει ξεστοκάρει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», κατέληξε με έμφαση η βουλευτής Ιωαννίνων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου