Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 07:06
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Προετοιμάζεται η υποψηφιότητα στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO

Off

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας για την πορεία  της σύνταξης και την υποβολή  του φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Ζαγορίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της «Ήπειρος ΑΕ».

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την συγκρότηση  του φακέλου και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και το χρονοδιάγραμμα  για την υποβολή του. Εκτιμάται ότι ο φάκελος θα είναι έτοιμος στο τέλος του καλοκαιριού και θα κατατεθεί  σε πρώτη φάση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μετά την επεξεργασία του και αφού ληφθούν υπόψη τυχόν σχόλια από τις αρμόδιες επιτροπές της UNESCO θα κατατεθεί οριστικά τον Ιανουάριο του 2022, για την τελική αξιολόγηση.

Από τον Δήμαρχο  τέθηκε το θέμα της ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου  των φορέων  και του κοινού για την υποψηφιότητα του Ζαγορίου στα πολιτιστικά τοπία της UNESCO, και αποφασίστηκε να διοργανωθεί ημερίδα ενημέρωσης  στο Ζαγόρι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την γενικότερη κατάσταση  των μέτρων που θα ισχύουν αναφορικά με την πανδημία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τον Δήμο Ζαγορίου ο Δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος ο Αντιδήμαρχος Ι. Τσαπάρης και ο Γενικός Γραμματέας Κ. Μπαμπασίκας, από το Υπουργείο Πολιτισμού η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ε. Γερούση και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Στ. Φωτοπούλου και ο Ι. Δρίνης, Προϊστάμενος του Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών θεσμών και από την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ οι Χ. Παπαϊωάννου, Γ. Κιτσάκη, Α. Σταγκίκας και ο διευθυντής Γ. Θεοχάρης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ