Επικαιρότητα

ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Off

Τα δικά τους μηνύματα για το Πάσχα στέλνουν δήμαρχοι των Ιωαννίνων

 

Ο Δήμαρχος 

Ζίτσας

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος αναφέρει:

« Τούτες τις άγιες μέρες της κατάνυξης και της εσωτερικότητας, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας και τις δοκιμασίες που βιώνει η χώρα μας και ολόκληρη η ανθρωπότητα, το μήνυμα που στέλνει διαχρονικά η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι πιο δυνατό και επίκαιρο από ποτέ.  

Η μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα, ας φωτίσει τις καρδιές όλων μας και ας αποτελέσει ανεξάντλητη πηγή δύναμης για τους προσωπικούς και συλλογικούς μας αγώνες.

Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται.  Όλοι  οι πολίτες βιώνουμε ο καθένας το δικό του «Γολγοθά».  Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας μας δώσει δύναμη για τη δική μας ανάσταση.

Με την ελπίδα πως σύντομα θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Την προσδοκία πως θα φέρουμε πιο κοντά τη στιγμή που θα ζήσουμε και πάλι την καθημερινότητά μας.  Με αταλάντευτη πίστη και αποφασιστικότητα ας προχωρήσουμε μπροστά και με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης μέρας».

 

Ο Δήμαρχος 

Δωδώνης

Στο μήνυμα του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση, αναφέρεται:

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η προσμονή της κορυφαίας στιγμής για το Χριστιανισμό, της Ανάστασης του Θεανθρώπου, γίνεται μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες μιας υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης μας εδώ και περίπου 14 μήνες. 

Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου νοηματοδοτείται από την ελπίδα απαλλαγής της ανθρωπότητας από αυτό τον αόρατο εχθρό, ο οποίος έχει ήδη προλάβει να στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Η «ανάσταση» για το σύγχρονο κόσμο περνάει μέσα από την επιτυχία του τιτάνιου εγχειρήματος των εμβολιασμών, στο οποίο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ως εκπρόσωπος των Δήμων της Ηπείρου, οφείλω να επισημάνω για μια ακόμα φορά, τον καθοριστικό βαθμό συμμετοχής της Α’ βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ως τώρα διαχείριση της πανδημίας, με την ενεργοποίηση των κοινωνικών μας υπηρεσιών και όχι μόνο. Σε τέτοιες συνθήκες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση εμπεδώνει ακόμα περισσότερο την θεσμική της θέση ως η εγγύτερη στον πολίτη μορφή εξουσίας και καθίσταται στέρεη στη συνείδηση των πολιτών που κάθε φορά προστρέχουν στη βοήθεια των Δήμων τους, για τα μικρά και τα μεγάλα. Και τώρα, είναι τα μεγάλα αυτά που όλοι μαζί, Δήμοι και πολίτες, πρέπει να συνεργαστούμε αρμονικά για να ξεπεράσουμε, για να καταφέρουμε.

Παρόντες θα είμαστε όμως οι Δήμοι και την επόμενη μέρα που θα αρχίσουμε να μετράμε τις πραγματικές πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία στην κοινωνία, στην οικονομία, στον περίγυρό μας, άμεσο και λίγο μακρύτερο».

 

Ο Δήμαρχος 

Β. Τζουμέρκων

Το μήνυμα του Δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, αναφέρει:

«Για δεύτερη χρονιά καλούμαστε να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου και το Πάσχα με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι συνηθίζαμε.

Στο πλαίσιο της πανδημίας που βιώνουμε, μπορεί οι εκκλησίες μας να μη γεμίσουν, μπορεί οι οικογένειες να μην ενωθούν όπως άλλοτε σε μεγάλα τραπέζια χαράς, όμως το μήνυμα της Ανάστασης και η σημασία του «περάσματος» από τον θάνατο στη ζωή, από το σκοτάδι στο φως και από την καταστροφή στην ελπίδα – ειδικά φέτος-είναι πιο δυνατά από ποτέ.

Μας δίνεται η ευκαιρία να ανάψει η φλόγα του Αγίου Φωτός αληθινά, αυθόρμητα και αγνά μέσα στις ψυχές μας. Αυτό θα συμβεί αν αναλογιστούμε και καταλάβουμε πραγματικά, πόσο ευγνώμονες πρέπει να είμαστε οι άνθρωποι που χαιρόμαστε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας, έστω και μέσα στο καθεστώς της καραντίνας.

Έτσι θα νιώσουμε πως αυτή η δοκιμασία δεν είναι τίποτα άλλο πάρα ένας τρόπος για το δικό μας «πέρασμα» από την πανδημία στη ζωή όπως την ξέραμε, μέχρι και πριν από λίγο καιρό».

 

Ο Δήμαρχος 

Πωγωνίου

Το μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, αναφέρει:

«Με τις καρδιές μας γεμάτες προσμονή κι ελπίδα, αναμένουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου που θα φέρει μαζί του Ανάσταση ψυχής. 

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε  όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις που απαιτούν προσωπική και συνολική προσπάθεια προκειμένου να βγούμε νικητές.  Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης αποτελεί νίκη του σκότους και του θανάτου ως αποτέλεσμα μίας πορείας που αναδεικνύει την αγάπη για τον πλησίον μας, την αλληλεγγύη  και την ανιδιοτέλεια.

Το φετινό Πάσχα θα είναι επίσης δύσκολο αφού θα η πανδημία θα μας κρατήσει πάλι μακριά από τις οικογένειές μας και από αγαπημένα μας πρόσωπα. Ελπίζω κι εύχομαι να είναι το τελευταίο Πάσχα που θα περάσουμε μακριά τους…

Είθε το φως της Αναστάσεως να φωτίζει τις καρδιές όλων μας και να γεμίζει την ψυχή μας με δύναμη, πίστη και αισιοδοξία».

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου