Επικαιρότητα

Η πόλη μπαίνει ξανά σε… κίνηση κανονικότητας

Off

Έντονη κινητικότητα και αγοραστική κίνηση από τις… παλιές καλές ημέρες προ πανδημίας, παρατηρήθηκε από τη Μεγ. Πέμπτη και ειδικά χθες Μεγ. Παρασκευή, με τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το Πάσχα, ίσως και λίγο καθυστερημένα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης, η κίνηση ήταν εξαιρετικά αυξημένη από τις 11 το πρωί και μέχρι τις 15.00, με την κίνηση επίσης των οχημάτων, να δημιουργεί κομφούζιο στο κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με το ότι αρκετοί βρέθηκαν εκεί, όχι μόνο για τις αγορές τους ή για τη βόλτα τους, αλλά και για να κάνουν rapid test στην κεντρική πλατεία, με τις Μονάδες του ΕΟΔΥ να επιστρέφουν στο χώρο από τη Δευτέρα του Πάσχα.

 

Η εστίαση

Πυρετώδεις είναι στο μεταξύ και οι προετοιμασίες των επαγγελματιών της εστίασης που ανεβάζουν ρολά από τη Δευτέρα του Πάσχα, μετά από πολλούς μήνες.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την εστίαση και τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 3 Μαΐου έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργήσουν με ωράριο έως τις 22:45, χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.

Συγκεκριμένα, για την εστίαση, προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα οποία παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών και μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

– απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

– χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

– δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ