Επικαιρότητα

Επιστροφή… στον καφέ και την κανονικότητα

Off

Μία εικόνα ζωντάνιας και σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, ήταν αυτή που μπορούσε να δει ο καθένας από το πρωί της Δευτέρας στην πόλη, με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης. 

Η επιστροφή της εστίασης σε καθεστώς λειτουργίας μετά από έξι και πλέον μήνες είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι και η διάθεση των πολιτών, να επιστρέψουν και αυτοί σε μία από τις αγαπημένες τους συνήθειες όπως είναι ο καφές στο παραλίμνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης. 

Από τις 9 το πρωί της Δευτέρας οι πρώτοι πελάτες έκαναν την εμφάνισή τους στις καφετέριες στην πλ. Μαβίλη, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί, η πληρότητα στα καταστήματα έφτανε το 50% με την κίνηση να αυξάνεται όσο περνά η ώρα. Καταστηματάρχες και πελάτες έκαναν λόγο για μία σπουδαία ημέρα για τη βελτίωση της ψυχολογίας όλων, όπως όμως και για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε, πως το διάστημα που η εστίαση έμεινε κλειστή, χιλιάδες εργαζόμενοι περιορίστηκαν στο επίδομα ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, ενώ ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, οι οποίες το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τους, τα πρώτα χρήματα από την ενίσχυση ρευστότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα.  

 

Ο δήμος Ιωαννιτών

Με ανακοίνωσή του στο μεταξύ, ο δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα επιστροφής στην κανονικότητα το οποίο πρέπει να γίνει με ασφάλεια και με τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων. Ο δήμος έχει αποδείξει έμπρακτα την στήριξή του στον κλάδο με παραχώρηση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων και με οικονομικές ελαφρύνσεις. Θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους επιχειρηματίες και το επόμενο διάστημα. Τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα θα πρέπει να γίνονται με προσοχή και με τήρηση όλων των μέτρων ώστε να αποφευχθούν πισωγυρίσματα. 

Η τήρηση των μέτρων είναι υποχρέωση τόσο των επιχειρηματιών όσο και των πολιτών. Με την ίδια ευθύνη που επέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία τους προηγούμενους μήνες θα πρέπει να πορευτούμε και στο εξής αφού, δυστυχώς, ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ.

Μέχρι να αποκτήσουμε το τείχος προστασίας μέσω των εμβολιασμών οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να κρατούμε τις αποστάσεις, να χρησιμοποιούμε τις μάσκες και να τηρούμε όλα τα μέτρα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου