Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:54
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Βάζει βάσεις για το άνοιγμα του τουρισμού

Off

Βάσεις για την επόμενη ημέρα στην αγορά της πόλης και την επανεκκίνηση του τουρισμού, στοχεύει να βάλει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Αυτό ακριβώς ήταν και το αντικείμενο σε τρεις σημαντικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Η επανεκκίνηση του τουρισμού δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο να καταθέσει εκ νέου τις προτάσεις του και να επιδιώξει νέες συνεργασίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια της περιοχής.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αviareps,  Holding εταιρείας της Sky Express  Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας Sky Express Θεόδωρο Κροκίδα και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων- Αθήνας καθώς και τις δυνατότητες αύξησης των συνδέσεων του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με προορισμούς του εσωτερικού, όπως το Ηράκλειο και εξωτερικού, όπως η Λάρνακα και το Τελ Αβίβ. 

Οι εκπρόσωποι της Sky Express εξέφρασαν τη θετική τους βούληση για στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ενώ υπήρξε δέσμευση των δύο πλευρών για περαιτέρω διερεύνηση και κατάθεση στοιχείων σχετικών με μετακινήσεις από τους συγκεκριμένους προορισμούς. 

Επίσης στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση για τον συνεδριακό τουρισμό και τις δυνατότητες της sky express για ad hoc συνέργειες όταν υπάρχουν συνέδρια στην πόλη. 

 

Στον ΕΟΤ

 Ο Δήμαρχος συναντήθηκε επίσης με τον  Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ  Δημήτρη Φραγκάκη από τον οποίο ζήτησε την υποστήριξη του Οργανισμού στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για άνοιγμα σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, αλλά και στην ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις ενέργειες προβολής, την ψηφιακή καμπάνια που είναι σε εξέλιξη και το νέο υλικό με το οποίο προωθείται ο προορισμός «Ιωάννινα». 

Ο κ. Φραγκάκης αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις για την πορεία των τουριστικών ροών το αμέσως επόμενο διάστημα και παρουσίασε στον δήμαρχο τρόπους συνεργειών του ΕΟΤ με τον Δήμο τόσο για το άμεσο μέλλον, όπως η ψηφιακή έκθεση του Τελ Αβίβ, όσο και μακροπρόθεσμα με την εθνική καμπάνια για την προώθηση δέκα city break προορισμών, στους οποίους συμφωνήθηκε να συμπεριληφθούν και τα Ιωάννινα. 

Τέλος, μετά από ερώτημα του δημάρχου αναφέρθηκε στο προσεκτικό άνοιγμα του  οδικού περάσματος της Κακαβιάς, έτσι όπως πρόσφατα συμφωνήθηκε και με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

 Η τρίτη συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο με τον οποίο συζητήθηκε το πλέγμα  των εθνικών κινήσεων και αποφάσεων για το καθολικό άνοιγμα του τουρισμού. 

Ο κ. Ρέτσος μετέφερε τις θετικές του απόψεις για την προοπτική της Ηπείρου και των Ιωαννίνων ως ανερχόμενων προορισμών τουριστικού ενδιαφέροντος. Από τον δήμαρχο ζητήθηκε η τόνωση του θεσμικού ενδιαφέροντος του ΣΕΤΕ προς τα μέλη του φορέα και τους εταίρους της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή των Ιωαννίνων. Ο κ. Ρέτσος δεσμεύθηκε για την επόμενη συνάντηση στην πόλη των Ιωαννίνων μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ