Χωρίς κατηγορία

Δραματική κατάσταση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Off

Σε ποσοστό που φτάνει πλέον το 90% οι ελεύθεροι επαγγελματίες των Ιωαννίνων δηλώνουν, ότι αδυνατούν να καταβάλλουν τις μηνιαίες ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ, κάτι που σημαίνει, ότι οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, είναι ανασφάλιστοι.
Η εικόνα στην αγορά των Ιωαννίνων είναι πλέον εφιαλτική, όμως το χειρότερο όλων είναι το ότι δε διαφαίνεται φως στον ορίζοντα, αφού ούτε η νέα πολιτική ηγεσία έχει καταφέρει να δώσει επαρκείς απαντήσεις, στην προσπάθεια και στους τρόπους άρσης του αδιεξόδου. 
Μόλις χθες, μία δεύτερη ομάδα ελευθέρων επαγγελματιών από την περιοχή, κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της πόλης, μία ακόμη προσφυγή σε βάρος του Οργανισμού και του υπ. Οικονομίας, με βασικό αίτημα την αναδρομική μείωση των εισφορών, την εξαίρεση από τα οφειλόμενα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φυσικά τη μη πληρωμή των τόκων και προσαυξήσεων που τους έχουν επιβληθεί για τις μη καταβαλλόμενες εισφορές.
Ήταν η δεύτερη ομαδική προσφυγή που κατατέθηκε στην περιοχή των Ιωαννίνων με το ίδιο περιεχόμενο, με την πρώτη πάντως που κατατέθηκε πριν από μερικούς μήνες, να μην έχει κάποια ιδιαίτερη τύχη μέχρι στιγμής, κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων, όπως εξήγησε ο νομικός εκπρόσωπος των επαγγελματιών Κ. Ντακαλέτσης.
«Το θέμα είναι, ότι παρότι περιμέναμε μία διαφορετική αντιμετώπιση μετά τις εκλογές, αυτή δεν τη βλέπουμε να έρχεται και γι’ αυτό και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αναζητούν δικαστική διέξοδο για τα προβλήματά τους», ανέφερε ο κ. Ντακαλέτσης.
Από την πλευρά του ο Λευτέρης Λάππας εκπρόσωπος των προσφευγόντων κατά του ΟΑΕΕ τόνισε, πως η κατάσταση είναι δραματική και κανείς δε μπορεί να σηκώσει το βάρος των χρεών προς τον ασφαλιστικό οργανισμό, με τους τζίρους να παρουσιάζουν κάθετη και συνεχιζόμενη πτώση άνω του 60 και του 70%.
Όπως είπε ο κ. Λάππας είναι αδύνατο σε πρακτικό επίπεδο να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός, όμως οι προσφυγές που κατατίθενται στα Ιωάννινα και αλλού έχουν ουσιαστικά το ίδιο περιεχόμενο. 
«Επικρατεί αναβρασμός σε όλη τη χώρα και αυτός αποτυπώνεται και στο ερωτηματολόγιο που μοιράσαμε και συμπλήρωσαν οι συνάδελφοί μας στην πόλη. Το 90% αυτών αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις μηνιαίες εισφορές», τόνισε ο κ. Λάππας, που πρόσθεσε ότι μεταξύ των αιτημάτων είναι και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έτσι ώστε να υπάρξει εξισορρόπηση με τις απώλειες που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ