Επικαιρότητα

Ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Αρτηριακή Υπέρταση

Off

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας πραγματοποιούν την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 18.30 διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καρδιακή Ανεπάρκεια και Αρτηριακή Πίεση» και με αφορμή την Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια καθώς και την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης. 

Η Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια έχει καθιερωθεί πανευρωπαϊκά να τιμάται τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, για την πρόληψή της αλλά και την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της. Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί μια νόσο που αν και είναι συχνότερη σε μεγάλες ηλικίες, απαντάται συχνά και σε άτομα κοινωνικά και οικονομικά ενεργά. Θεωρείται μια εκ των κυριότερων αιτιών για συχνές και παρατεταμένες νοσηλείες, ενώ μειώνει δραματικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Αντίστοιχα, η 17η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσής της και της παρακολούθησής της, αλλά και για τους τρόπους πρόληψης. 

Η πανδημία COVID-19 ανέδειξε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας και πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η ενημέρωση. Προς την κατεύθυνση αυτή η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη συνδιοργάνωση Διαδικτυακής Ενημερωτικής Εκδήλωσης και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων.  Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις ομιλίες και στη συνέχεια να παρέμβουν και να υποβάλλουν στους ομιλητές τα ερωτήματά τους, με κύριο ζητούμενο μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση κοινού και επιστήμης. 

Το link για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι https:// freivirtualevents. gr/eke-scientists-answer.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ