Επικαιρότητα

Πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου

Off

Την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου σε νέες χρήσεις και περιοχές με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (small scale LNG) προβλέπει το νέο business plan της ΔΕΠΑ, όπως ενημέρωσε η εταιρεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΔΕΠΑ εγκαινίασε πρόσφατα την τροφοδοσία ενός υπερσύγχρονου θερμοκηπίου στη Δήμητρα Σερρών με μια μονάδα CNG, δυναμικότητας 5.000 κυβικών μέτρων ημερησίως, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλες βιομηχανίες για την κατασκευή ανάλογων μονάδων.

Επιπλέον, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με CNG (FISIKON) έχοντας προσθέσει τέσσερα νέα πρατήρια (ΣΕΑ Ευαγγελισμού Λαρίσης & ΣΕΑ Ψαθόπυργου Αχαΐας), ενώ άλλα τέσσερα (σε Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη) κατασκευάζονται και πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία εντός του 2021. Άλλα 12 είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022, σε όλη τη χώρα.

Η ΔΕΠΑ σημειώνει ακόμη ότι προχωρά στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας με LNG στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τον σκοπό αυτό, κατασκευάζει πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 3.000 κ.μ., το οποίο θα τροφοδοτεί τα λιμάνια και τα πλοία της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει, σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ και τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, μια μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας και LNG bunkering στους χώρους του λιμένα, με στόχο την τροφοδοσία όχι μόνο του λιμανιού, αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ