Επικαιρότητα

Έθεσε θέμα αξιοπρέπειας και παραιτήθηκε από τη θέση του

Off

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Σταύρος Παργανάς παραιτήθηκε από τη θέση του χτες με δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Η παραίτηση ήρθε μετά την ένταση που προέκυψε μεταξύ μελών του οργάνου στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο κ. Παργανάς στη δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε επίσης αργότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος, έντονα προβληματισμένος και βαρύτατα προσβεβλημένος για όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι πολιτικοί άντρες οφείλουν με παρρησία και γενναιότητα να αναλαμβάνουν όχι μόνο τις πολιτικές ευθύνες, αλλά και την ευθύνη του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν και συμπεριφέρονται» και συμπλήρωσε: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η αλαζονεία και η αμετροέπεια δεν είναι ανεκτές στη Δημοκρατία. Πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ειρωνικός, προσβλητικός και υβριστικός λόγος δεν έχουν θέση στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου».

«Στο δίλημμα πολιτικό αξίωμα ή αξιοπρέπεια, η ενσυνείδητη και χωρίς δεύτερη σκέψη επιλογή μου είναι η αξιοπρέπεια» τόνισε ακόμα ο κ. Παργανάς, 

Η ευθύνη μου δε συνίσταται στο ότι δεν τους έκλεισα άμεσα τα μικρόφωνα, πρόσθεσε, ακόμα αλλά στο ότι με την παρουσία μου και τη μέχρι σήμερα λειτουργία μου δεν τους ενέπνευσα για την ορθή πολιτική συμπεριφορά τους, κατέληξε σημειώνοντας ότι παραμένει μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. 

Από τον περιφερειάρχη και τους επικεφαλής παρατάξεων και μέλη του περιφερειακού συμβουλίου του ζητήθηκε να ανακαλέσει την απόφασή του, όμως αυτό δεν έγινε, ενώ Αλ. Καχριμάνης και Σπ. Ριζόπουλος, ζήτησαν συγγνώμη για όσα είχαν προηγηθεί. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να γίνει εκλογή νέου προέδρου. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ