Επικαιρότητα

Λύσεις για τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων

Off

Την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ήπειρο ή την απευθείας δέσμευση ποσού από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας για όσους έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα ενίσχυσης, ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων από την περιφέρεια Ηπείρου. 

Με τον αριθμό των επιχειρήσεων που υπέβαλλαν μεν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και χρηματοδότησης από αυτό, αλλά να μην έχουν ενταχθεί, να φτάνει τις 3500, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, επανέρχεται και με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Δημ. Δημητρίου προς τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, ζητά ως ύστατη προσπάθεια κάλυψης βασικών αναγκών των επιχειρήσεων αυτών, την ανάληψη των δύο παραπάνω πρωτοβουλιών. Στην επιστολή δε γίνεται λόγος για επιχειρήσεις που υπέβαλλαν προτάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν, αλλά για προτάσεις, που δεν αξιολογήθηκαν λόγω του μαθηματικού τύπου και του αλγορίθμου αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκε. 

«Οι 3500 χιλιάδες και πλέον  επιχειρήσεις που υπέβαλαν φάκελο αξιολόγησης και τελικώς λόγω μαθηματικού τύπου δεν αξιολογήθηκαν, δεν είναι επιχειρήσεις κερδοφόρες ή επιχειρήσεις χωρίς ζημιές και πτώση τζίρου. Είναι επιχειρήσεις που δικαιούνται να αξιολογηθούν και  χρήζουν βοήθειας και στήριξης. 

Πρέπει και είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει η γενναία και ύστατη προσπάθεια από μέρους σας για να εξευρεθούν οι πόροι για την ενίσχυση τους, η οποία θα επιφέρει επιχειρηματική ηρεμία και κανονικότητα στους επιχειρηματικούς κλάδους καθώς και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Θεωρούμε ότι τώρα όσο ποτέ, είναι ανάγκη να λάβετε την απόφαση για τη δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης για όλους αυτούς για να καλύψουμε αδικίες που προέκυψαν από τους όρους προκήρυξης του προγράμματος καθώς και από τον αλγόριθμο αξιολόγησης.

Με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους επαγγελματίες, σε όλους τους κλάδους, για τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων, παρακαλούμε όπως αποφασίσετε την εκ νέου πραγματοποίηση προγράμματος ενίσχυσης ή απευθείας δέσμευσης ποσού από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας Ηπείρου για όλους τους παραπάνω καθώς και για όσους δεν έλαβαν καμία χρηματοδότηση από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα», καταλήγει η επιστολή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου