Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 09:01
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Άμεσα στη δράση το νέο εμβολιαστικό κέντρο

Off

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες από την περιφέρεια Ηπείρου, στο κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ, η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε για διάστημα ενός έτους από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ένα εμβολιαστικό κέντρο για την κάλυψη των αυξημένων εμβολιαστικών αναγκών. 

Εκτιμάται, ότι οι εργασίες, που θα απαιτηθούν, θα έχουν ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες το αργότερο εντός του πρώτου 10ημέρου του Ιουνίου και το εμβολιαστικό κέντρο θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του, άμεσα, αφού δεν απαιτείται η μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από τις δομές υγείας, αλλά οι ανάγκες θα καλυφθούν από το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο είναι προφανές, ότι η παραχώρηση της χρήσης για το χρονικό διάστημα του ενός έτους, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ΕΟΔΥ προς την 6η ΥΠΕ, δεν καλύπτει ούτε καν τις ανάγκες των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό, όσο αισιόδοξος κι αν είναι κάποιος σχετικά με το τέλος της πανδημίας. Η περιφέρεια Ηπείρου και συνολικά οι υγειονομικοί φορείς, θα διεκδικήσουν την παράταση της παραχώρησης χρήσης πρωτίστως για τις εμβολιαστικές ανάγκες, αλλά στη συνέχεια για την κάλυψη άλλων βασικών υγειονομικών αναγκών της περιοχής. Όπως τόνισε άλλωστε ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες της περιοχής, που αποτελεί αφενός πολυτέλεια να μένει αναξιοποίητο ένα κτίριο όπως αυτό και αφετέρου, συνιστά ντροπή για μία οργανωμένη κοινωνία και την Πολιτεία, να διαθέτει κτίρια – φαντάσματα και να λειτουργεί δομές υγείας όπως το Κ.Υ Ιωαννίνων αστικού τύπου, σε συνθήκες που δεν τιμούν κανέναν.

 

«Τρέχουν» οι εμβολιασμοί στα Ιωάννινα

Η έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου στους Αμπελόκηπους αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους εμβολιαστικούς ρυθμούς στην περιοχή των Ιωαννίνων από τα μέσα Ιουνίου, όταν και υπολογίζεται, ότι θα έχουν ανοίξει όλες οι ηλικιακές κατηγορίες για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Στην ΠΕ Ιωαννίνων την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.682 εμβολιασμοί, πρώτης και δεύτερης δόσης. Ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών στην ΠΕ Ιωαννίνων έφτασε το βράδυ της Τρίτης τις 61.607 εκ των οποίων οι 40.578 ήταν για την πρώτη δόση και άλλες 21.618 για τη δεύτερη δόση. Στο εμβολιαστικό κέντρο του ΠΓΝΙ, το μεγαλύτερο στην Ήπειρο, όπου λειτουργούν οκτώ εμβολιαστικές γραμμές, γίνονται καθημερινά 700 εμβολιασμοί και σε εβδομαδιαία βάση 4.200 εμβολιασμοί, σε υποδειγματικές συνθήκες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας και όπως επιβεβαιώνουν όμως και όσοι πολίτες προσέρχονται είτε για να εμβολιαστούν οι ίδιοι, είτε ως συνοδοί συγγενικών τους προσώπων.

«Ένα ζήτημα που προέκυψε τις πρώτες ημέρες μετά το Πάσχα αφορούσε στην προσέλευση των πολιτών, σε διαφορετικές ώρες από τον προγραμματισμό των ραντεβού τους, κυρίως το πρωί και το απόγευμα. Αντιμετωπίστηκε όμως από τους συναδέλφους στο εμβολιαστικό κέντρο και η καθημερινή ροή είναι σε απόλυτα φυσιολογικές και ελεγχόμενες συνθήκες, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς να υπάρχει συνωστισμός», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ