Επικαιρότητα

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Ξεκινάνε οι εγγραφές στους Παιδικούς του ΟΚΠΑΠΑ

Off

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α ενημερώνει ότι οι εγγραφές και επανεγγραφές των βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2021-2022 αρχίζουν σήμερα Σάββατο και θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των εγγραφών και επανεγγραφών υπάρχουν αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. www.okpapa.gr 

Οι ενδιαφερόμενοι τηρώντας τα γεωγραφικά όρια των Σταθμών, τα οποία είναι αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. καθώς και σε κάθε Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό, μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους με τους εξής τρόπους:

• Με δια ζώσης διεκπεραίωση της κατάθεσης των αιτήσεων και δικαιολογητικών, η οποία θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ενδιαφερομένων με τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για να ορίζεται ραντεβού (τα τηλέφωνα επικοινωνίας των ανωτέρω σταθμών είναι αναρτημένα στο site του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών). 

• Με ταχυδρομική συστημένη επιστολή που θα περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά στην ταχυδρομική διεύθυνση του αντίστοιχου σταθμού (είναι αναρτημένη στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.). Λαμβάνονται ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις που ταχυδρομήθηκαν έως και την καταληκτική ημερομηνία 15/06.

• Με ηλεκτρονική αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αντίστοιχου σταθμού (είναι αναρτημένη στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

Για τις εγγραφές και επανεγγραφές ισχύουν τα εξής:

1.Θα τηρούνται απαράβατα τα όρια, τα οποία προσδιορίζουν την γεωγραφική περιοχή που ανήκει κάθε Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός. Κατά συνέπεια θα γίνεται δεκτή μόνο μία αίτηση με τα δικαιολογητικά, ανάλογα στη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας της οικογένειας.  

2.Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγράφονται στο έντυπο της αίτησης (αντίστοιχα στην αίτηση εγγραφής και στην αίτηση επανεγγραφής).

3.Εμπρόθεσμες αιτήσεις θεωρούνται όσες υποβληθούν από 15 Μαΐου μέχρι και 15 Ιουνίου. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής υποβολής των αιτήσεων θα αποδεικνύεται από την ημερομηνία κατάθεσης του ταχυδρομείου. 

4.Τα τροφεία που θα ισχύσουν το Σχολικό Έτος 2021-2022 είναι αναρτημένα στο site του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.. 

5.Οι πίνακες μοριοδότησης, θα αναρτηθούν στο site του «Ο.Κ.Π.Α .Π.Α.» και σε κάθε Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό αντίστοιχα.

6.Η απόφαση επιλογής και ο πίνακας επιλαχόντων, με σειρά προτεραιότητας βάσει μορίων, θα αναρτηθούν στο site του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», στο οικείο δημοτικό κατάστημα και σε κάθε Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό αντίστοιχα.

7.Τα πρώτα αποτελέσματα – πίνακες μοριοδότησης θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου.

8.Οι ενστάσεις επί της μοριοδότησης, θα υποβάλλονται από 1 Ιουλίου έως και 7 Ιουλίου.

9.Το όριο ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στα βρεφικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5  ετών. Στα παιδικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας από 2,5  ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Λόγω των εκτάκτων συνθηκών του κορωνοϊού πιθανόν οι ανωτέρω ημερομηνίες να μεταβληθούν. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ