Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ «Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει τις αντιδράσεις για τη συνεπιμέλεια»

Off

«Η κυβέρνηση, άκαμπτη και αμετακίνητη επιμένει στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγκαστική συνεπιμέλεια, ενός νομοσχεδίου βαθιά διχαστικού και προβληματικού που θα επηρεάσει αρνητικά γονείς και παιδιά», τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως «για τη ΝΔ δεν έχει καμία σημασία η γνώμη του Συνηγόρου του Πολίτη και της Διεθνούς Αμνηστίας, των γυναικείων οργανώσεων, των επιστημονικών και θεσμικών φορέων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης», ενώ ανέφερε με νόημα πως κυβέρνηση και υπουργός Δικαιοσύνης «κάνουν πως δεν ακούν», ακόμα και όταν πρόκειται για πρωτοφανείς αντιδράσεις και διαφωνίες από βουλευτές της ΝΔ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεροληπτική νομοθέτηση και επιβολή οριζόντιων μέτρων, τα οποία εκφυλίζουν την ισότητα των φύλων και τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των παιδιών. Επίσης ανέφερε πως το «νομοσχέδιο Τσιάρα» διαστρεβλώνει το προοδευτικό οικογενειακό δίκαιο της χώρας, εντείνοντας τις αντιδικίες και το πολωτικό κλίμα μεταξύ των γονέων.

Υπογράμμισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει όλες τις μορφές επιμέλειας και επικοινωνίας παιδιών και γονέων, την ενίσχυση των δομών συμβουλευτικής και διαμεσολάβησης, όπως και την ίδρυση των οικογενειακών δικαστηρίων. Κλείνοντας, ανέφερε ότι «η συνεπιμέλεια αφορά στις ανθρώπινες σχέσεις και δεν μπορεί να χωρέσει σε αναχρονιστικά νομοσχέδια, τα οποία υπονομεύουν το συμφέρον των παιδιών και ναρκοθετούν τις σύγχρονες οικογενειακές ανάγκες».

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου