Επικαιρότητα

Προχωρά η μείωση του ενεργειακού κόστους

Off

Πέντε από τα εννέα συνολικά έργα που αναφέρονται στη μείωση του ενεργειακού κόστους των αντλητικών συγκροτημάτων των ΤΟΕΒ (φωτοβολταϊκά) ενέταξε η περιφέρεια Ηπείρου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καχριμανης με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί μείωση του κόστους λειτουργίας και σταδιακά θα γίνει εφικτή η απόσβεση των οφειλών των ΤΟΕΒ για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξέφρασε ωστόσο την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση του ΔΕΔΔΗΕ, που επικαλείται, όπως ανέφερε τη μη διαθεσιμότητα και επάρκεια του δικτύου, ώστε να συνδεθούν τα συστήματα. 

«Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και θα πρέπει να γίνονται άμεσα δεκτές οι αιτήσεις και μόνο αν περάσει ένας εύλογος χρόνος, να παραχωρείται η διατιθέμενη ισχύς σε ιδιώτες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης, που επικαλέστηκε και παρεμβάσεις του, προς τις αρμόδιες αρχές για την επίλυση του ζητήματος. 

Ο κ. Καχριμάνης συμπλήρωσε ακόμη, ότι θα πρέπει στις διοικήσεις των ΤΟΕΒ να εκπροσωπείται και η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος είτε με υπάλληλο είτε με αιρετό εκπρόσωπό της.

 

Το Πάρκο Αγροτικής 

Καινοτομίας

Κονδύλια που έχουν δεσμευτεί σε προϋπολογισμούς προηγούμενων ετών τα οποία μεταφέρονται κάθε χρόνο στον επόμενο προϋπολογισμό, θα διατεθούν τουλάχιστον στην αρχή, για την έναρξη των εργασιών δημιουργίας του Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας στις εγκαταστάσεις της πρώην Γεωργικής Σχολής στον Κατσικά. Η παραχώρηση έκτασης 1000 περίπου στρεμμάτων από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης άνοιξε το δρόμο για ένα φιλόδοξο εγχείρημα της περιφέρειας Ηπείρου που σχετίζεται άμεσα με την έρευνα, την παραγωγή και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, σε συνεργασία με τον ΕΛΓ Δήμητρα. Στο πλαίσιο αυτής της πρότασης εντάσσεται και η λειτουργία στον ίδιο χώρο μίας αγοράς παραγωγών, σε πρώτη φάση, μία ημέρα την εβδομάδα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου