Αθλητικά

Μπορεί να ξανακάνει την έκπληξη ο Χριστοβασίλης

Off

Στη χρονική στιγμή, όπου όλα λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση, ο σχεδιασμός των ομάδων εν όψει της νέας χρονιάς θα αργήσει λίγο ακόμη να μπει σε μία σειρά, με επίσημες τουλάχιστον ανακοινώσεις. 

Στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, το πρώτο θέμα που πρέπει να απαντηθεί σύντομα είναι αυτό αντικαταστάτη του Αργ. Γιαννίκη στον πάγκο της ομάδας, με τον Γ. Χριστοβασίλη να έχει απλώσει τα δίχτυα του ΠΑΣ στη γερμανική, αλλά και στην αυστριακή αγορά, όπως αναφέρουν πληροφορίες για τον νέο προπονητή της ομάδας. Τα κριτήρια είναι γνωστά και ακολουθούν τη φιλοσοφία του Αργ. Γιαννίκη για το μοντέρνο, κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο, με συνεχές πρέσινγκ και παίκτες φυσικά, που θα είναι έτοιμοι να το υπηρετήσουν.

Όμως, επειδή η αναζήτηση προπονητή από το εξωτερικό και αφού στην Ελλάδα είναι μάλλον δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος από τη νέα φουρνιά των διπλωματούχων, και επειδή ο Γ. Χριστοβασίλης δε σταματά ποτέ να εκπλήσσει τους φίλους της ομάδας, δε θα πρέπει να αποκλείονται και ανατροπές. 

Και μία τέτοια ανατροπή, μπορεί να είναι τελικά η αναβάθμιση του Νίκου Μπαδήμα, στενού συνεργάτη του Αργ. Γιαννίκη τα δύο τελευταία χρόνια, με σημαντικό ρόλο στην ανάλυση των παιχνιδιών των αντιπάλων και στην τακτική προσέγγιση σε κάθε παιχνίδι. Παρακολουθώντας εδώ και 13 πλέον χρόνια τις κινήσεις του Γ. Χριστοβασίλη, το παραπάνω ενδεχόμενο, μόνο απίθανο δε θα πρέπει να θεωρείται.

 

Ευρωπαϊκή «πρωτιά» στα φάουλ για Βόλο και ΠΑΣ

Σε μία έρευνα στο μεταξύ, που δεν συνηθίζεται, αλλά τα ευρήματά της αφορούν ιδιαίτερα την Ελλάδα προχώρησε το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών CIES που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης. Πιο συγκεκριμένα εξέτασε τη συχνότητα με την οποία οι ομάδες ποδοσφαίρου κάνουν φάουλ σε κάθε ματς και προκύπτει ότι δύο ομάδες της Super League βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Συγκεκριμένα είναι ο Βόλος και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, καθώς ο μεν πρώτος έχει υποπέσει φέτος σε 641 σε 32 ματς, ενώ ο δεύτερος σε 619 χωρίς να υπολογίζεται το τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης την Τετάρτη. Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο κάνουν ένα κάθε 4:51 αγωνιστικά λεπτά, επίδοση που τους φέρνει να… ηγούνται της κατάταξης που δημιουργήθηκε. Μάλιστα στις top 20 ομάδες συναντούμε 11 της Super League, ενώ στο εγχώριο… άλλο άκρο βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς έχει υποπέσει σε 539 ύστερα από 34 αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα (μέρος όρος 6:08”).

Συνολικά στην έρευνα αναλύθηκαν τα δεδομένα από 31 πρωταθλήματα και όπως αναφέρθηκε παραπάνω ο Βόλος και ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι οι δύο ομάδες (εξ όλων) που κάνουν πιο συχνά φάουλ. Στον αντίποδα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι εκείνη που κάνει τα λιγότερα, μόλις ένα κάθε 12 αγωνιστικά λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, ενώ ευρύτερα μεταξύ των 20 πρώτων με τη χαμηλότερη συχνότητα υπάρχουν 8 από τη Ρωσία.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ