Επικαιρότητα

Νέο αποχετευτικό δίκτυο «κυκλώνει» την πόλη

Off

Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν δύο ακόμη σημαντικά έργα βελτίωσης και ανάπτυξης νέων υποδομών στα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων της πόλης, με την ΔΕΥΑΙ να υπογράφει την προηγούμενη εβδομάδα τις συμβάσεις με τους αναδόχους. 

Το πρώτο έργο αφορά στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Κ. Μαρμάρων, Ολυμπιάδας και Αμφιθέας, όπου προβλέπεται η ανάπτυξη ενός νέου αποχετευτικού δικτύου μήκους 15 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 1.64 εκ. ευρώ. Στο ίδιο έργο προβλέπεται η ένταξη και χρηματοδότηση και των συνδέσεων για 670 συνδέσεις ιδιωτών, που δε θα χρειαστεί να καταβάλλουν κάποιο ποσό για τα τέλη σύνδεσης, παρά μόνο για τα τέλη χρήσης, όταν λειτουργήσει το δίκτυο. 

Το δεύτερο έργο, όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκας έχει προϋπολογισμό λίγο πάνω από το 1 εκ. ευρώ και σχετίζεται με την αντικατάσταση και κατασκευή νέου, όπου χρειάζεται, δικτύου αγωγών ομβρίων στην πόλη και στην ΤΚ Μπάφρας. Το συμβατικό χρονοδιάγραμμα για το πρώτο έργο φτάνει τους 18 και για το δεύτερο τους 16 μήνες αντίστοιχα.

Επίσης χθες, μπήκε στην τελική ευθεία με την παροχή υδροδότησης το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε Δροσιά και Πεντέλη, το οποίο έγινε με την ευκαιρία του έργου για το αποχετευτικό δίκτυο.

 

Προβληματίζουν 

οι αφανείς βλάβες

Στο μεταξύ, ο κ. Μπαρτζώκας με αφορμή τα συνεχόμενα περιστατικά βλαβών και διακοπών υδροδότησης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τόνισε, ότι αντιμετωπίστηκε μία μεγάλη «αφανής» βλάβη στο δίκτυο από σπασμένο αγωγό, που αντικαταστάθηκε και σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ευκαιριακά. «Δυστυχώς, δεν είναι μία απλή υπόθεση να εντοπιστεί μία τέτοια βλάβη στο υπέδαφος, χωρίς να δίνει κάποιο σημάδια στην επιφάνεια. Το ακόμη πιο δύσκολο είναι, να περάσουμε στην αντικατάσταση του δικτύου σε μία ολόκληρη περιοχή, γιατί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κόστος και με τις δυνατότητες που έχει η ΔΕΥΑΙ, θα έλεγα, ότι είναι πολύ δύσκολο», τόνισε.

 

Συμφωνία με τον Δ. Ζίτσας 

Σε ένα επίσης ανοιχτό θέμα από την προηγούμενη δημοτική θητεία, αυτό της διαφωνίας με τον δήμο Ζίτσας για τον καθορισμό των τελών σύνδεσης και χρήσης αντίστοιχα για τους κατοίκους της Ελεούσας που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, ο κ. Μπαρτζώκας προανήγγειλε την οριστική συμφωνία των δύο πλευρών, που αναμένεται να επικυρωθεί σύντομα και από το δημ. συμβούλιο Ζίτσας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας. 

 

Ξεκίνησε η απομάκρυνση της λυματολάσπης

Τέλος, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού ξεκίνησε ήδη η απομάκρυνση της λυματολάσπης, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο και σύντομα να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της αναβάθμισης και της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ