Επικαιρότητα

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης

Off

Θέματα  της επαγγελματικής εκπαίδευσης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γεώργιο Βούτσινο, ο Δήμαρχος Μωυσή Ελισάφ.

Ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη βελτίωση των υποδομών τους στην περιοχή, και τη δυνατότητα για άμεσες λύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο ενώ επισημάνθηκε επίσης ο καθοριστικός ρόλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η ανάγκη ενίσχυσης της με την τοπική παραγωγή και την αγορά εργασίας.

 

Στον Δήμο Ζίτσας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα είχε στο γραφείο του και ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. 

Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (παρουσία στελεχών της Γενικής Γραμματείας, του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του Διευθυντή του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων, ήταν η ενίσχυση και αναβάθμιση τόσο του Δ.Ι.Ε.Κ. Ζίτσας όσο και του ΕΠΑ.Λ, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί το Υπουργείο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας παρουσίασε στον Γενικό Γραμματέα τις προτάσεις με τις ειδικότητες που έχει καταθέσει ο Δήμος την τελευταία τετραετία για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα κατάρτισης των δύο εκπαιδευτικών δομών χωρίς ωστόσο να υιοθετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

«Στόχος μας, με τις ειδικότητες που προτείναμε ήταν και παραμένει η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική αγορά εργασίας» ανέφερε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε: «προτεραιότητά μας είναι, οι απόφοιτοι του Ι.Ε.Κ. και του ΕΠΑ.Λ  να βγαίνουν στην αγορά εργασίας με την απαραίτητη εξειδίκευση προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες βασικών πυλώνων του πρωτογενούς τομέα που αναπτύσσεται δυναμικά στην περιοχή μας (αμπελουργία-τυροκομία-πτηνοτροφία) καθώς και του τουριστικού τομέα».   Θέση με την  οποία ταυτίστηκε και ο Γενικός Γραμματέας υπογραμμίζοντας πως  η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μαθητείας – πρακτικής άσκησης που θα βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας, με ουσιαστική εκπαίδευση και σύγχρονο εξοπλισμό αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες των μεταρρυθμίσεων του Υπουργείου Παιδείας. 

Η επίσκεψη του κ. Βούτσινου και των στελεχών της Γενικής Γραμματείας  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών τους κατά την παραμονή τους στα Ιωάννινα όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου