Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 10:18
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2015
Ήπειρος

«Καμπάνες» για τη «μαύρη τρύπα»

Off

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε βάρος ενός πρώην υπαλλήλου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων και του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή, για την υπόθεση υπεξαίρεσης, την οποία είχε φέρει στο φως, η έρευνα της προηγούμενης διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ, επί δημαρχίας Φίλιου.
Η υπόθεση εκδικάστηκε την Παρασκευή και το δικαστήριο καταδίκασε τον μεν υπάλληλο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών, επίσης με αναστολή.
Οι ποινές είναι εφέσιμες και λογικά το δικαίωμα αυτό θα ασκηθεί από τους καταδικασθέντες.
Το δικαστήριο έκρινε και τους δύο ενόχους, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης συνολικού ποσού 133.000 ευρώ. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί επί θητείας του κ. Ελισάφ στην διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, λίγους μήνες μετά την μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Ιωαννιτών.
Ο οικονομικός έλεγχος παρελθόντων ετών στα ταμεία του Θεάτρου αποκάλυψε μία «τρύπα» 133.000 ευρώ, τα οποία φαινόταν ως οφειλές από δήμους για τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ, τα οποία όμως ποσά είχαν καταβληθεί.
Η διοίκηση υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και το δικαστήριο ολοκληρώθηκε χθες, πρωτόδικα, επιβάλλοντας τις παραπάνω ποινές στα δύο πρόσωπα, που κρίθηκε από το δικαστήριο, ότι φέρουν την ευθύνη για την υπεξαίρεση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου