Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:06
Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Επιτακτική ανάγκη η προώθηση του τρένου

Off

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με δηλώσεις του προέδρου του, Δημ. Δημητρίου την κοινή στρατηγική και διεκδίκηση όχι μόνο των τοπικών, αλλά των φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, για να ασκηθεί πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση και να διεκδικηθεί η άμεση εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών της σιδηροδρομικής σύνδεσης από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Κοζάνη. 

Η δημόσια αναφορά του επιτρόπου της Ε.Ε Τίμερμανς προ ημερών, ότι το 2021 ως έτος σιδηροδρόμων για την Ευρώπη, θα πρέπει να προωθηθούν οι προτάσεις για την ενίσχυση των σιδηροδρομικών συνδέσεων ακόμη και για αποστάσεις των 500 χιλιομέτρων, μπορεί να αποτελέσει όπως ανέφερε ο κ Δημητρίου την ευκαιρία, ώστε να επανέλθει στο προσκήνιο η πρόταση. 

«Το θέμα είναι να το δούμε ως ευκαιρία να και να δράσουμε αναλόγως. Η Ήπειρος μένει έξω από το Ταμείο Ανάκαμψης στα έργα υποδομών και η ευκαιρία που μας δίνεται με το σιδηρόδρομο δεν πρέπει να πάει χαμένη, αλλά να πιέσουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση που με τη σειρά της, να απευθυνθεί με σοβαρή διεκδίκηση στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

«Προφανώς τα οφέλη για την Ήπειρο θα είναι πολλαπλά, αφού ακόμη και σήμερα κάποιοι που δήθεν οραματίζονται την ανάπτυξη δεν αντιλαμβάνονται ότι μη πιέζοντας και μη διεκδικώντας τέτοιου είδους έργα, αποκόπτουν τις προσπάθειες των επιχειρηματιών οι οποίοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και στερούνται την ευκαιρία πραγματικής αναπτυξιακής πορείας», αναφέρει και σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της παράταξης «Ήπειρος Όλον» με επικεφαλής τον κ. Δημητρίου στο περιφ. συμβούλιο τις προηγούμενες ημέρες.

 

Ακόμη να ξεκινήσουν οι πληρωμές των επιχειρήσεων

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που υλοποιεί η περιφέρεια Ηπείρου, με χιλιάδες επιχειρήσεις ωστόσο να μένουν εκτός της χρηματοδότησης. Αυτή είναι η γνωστή παράμετρος, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια συγκρατημένης έστω αισιοδοξίας, για το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος και να χρηματοδοτηθούν και άλλες επιχειρήσεις, που έμειναν εκτός. Η δεύτερη παράμετρος όμως που επίσης δημιουργεί προβληματισμό, είναι αυτή της καθυστέρησης στην πληρωμή των επιλέξιμων επιχειρήσεων, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. «Δυστυχώς, πέφτουμε μέσα στις προβλέψεις μας, ότι αν φτάσουμε στον Ιούνιο, ίσως θα είναι αργά για κάποιες επιχειρήσεις που έχουν απόλυτη ανάγκη τα χρήματα αυτά. Φτάνουμε πλέον στον Ιούνιο και η προσπάθεια που γίνεται, είναι να ξεκινήσουν οι πληρωμές από το Περιφερειακό Ταμείο εντός της εβδομάδας. Εύχομαι να μην υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση και να μην είναι αργά για καμία επιχείρηση», πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ