Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:21
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2015
Ήπειρος

Με όπλο την ανανέωση των οχημάτων

Off

Η ανανέωση του στόχου των οχημάτων κατά μεγάλο ποσοστό, αναμένεται να είναι ένα από τα κύρια όπλα του Πυροσβεστικού Σώματος στην Ήπειρο για την αντιμετώπιση τυχόν επικίνδυνων καταστάσεων τους θερινούς μήνες. 
Η υλοποίηση ενός προγράμματος σταδιακής ενίσχυσης και αντικατάστασης των παλαιότερων μηχανημάτων, με καινούργια, που μάλιστα θα παραμένουν αμετακίνητα από τις υπηρεσίες, όπου ήδη έχουν κατανεμηθεί, αναμένεται να επηρεάσει με θετικό τρόπο την αποτελεσματικότερη επέμβαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, όπου χρειαστεί. 
Ήδη, όπως έκανε γνωστό χθες από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος, υποστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, έχουν ήδη παραληφθεί και κατανεμηθεί στις υπηρεσίες 16 νέα οχήματα, ενώ μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται η παραλαβή και άλλων 15 πυροσβεστικών οχημάτων. Παράλληλα τη χρονική περίοδο μέχρι το 2017 αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του αρχηγείου και την υλοποίηση του σχετικού προγράμματος, να υλοποιηθεί και η προμήθεια άλλων 35 οχημάτων.
Στην έδρα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ευρεία σύσκεψη των διοικητών των υπηρεσιών της Ηπείρου, υπό την ηγεσία του κ. Αναγνωστάκη.
Ο κ. Αναγνωστάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των μέσων που διαθέτουν οι υπηρεσίες σε σχέση και με τον αριθμό του προσωπικού, που στην περιφέρεια της Ηπείρου, θεωρείται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.
«Σημασία έχει η ποιότητα και όχι ο αριθμός. Η εμπειρία, η διάθεση των πυροσβεστών, η παρότρυνσή τους και η ανταπόκριση των πυροσβεστών σε αυτές τις συνθήκες. Θεωρούμε πως και ο αριθμός του προσωπικού και η διασπορά των δυνάμεων στην Ήπειρο είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο», τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης.
Στο επίπεδο της ενίσχυσης των δυνάμεων με εναέρια μέσα, η απόφαση του αρχηγείου σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό είναι να σταθμεύουν δύο αεροσκάφη Καναντέρ CL-215 στο αεροδρόμιο του Ακτίου.
«Το πότε θα φτάσουν στο Άκτιο είναι κάτι που εξαρτάται από τη συντήρησή τους και την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι αεροσκάφη 40 ετών, δύσκολα διαχειρίσιμα, αλλά όλα ξεπερνιούνται με την καλή διάθεση και το φιλότιμο των συντηρητών και των χειριστών τους», τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης.
Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το εάν ο εξαιρετικά μειωμένος αριθμός των πυρκαγιών τα δύο τελευταία χρόνια σε πανελλαδικό επίπεδο, καθησυχάζει το Πυροσβεστικό Σώμα, ήταν κατηγορηματικός.
«Μελετούμε τους λόγους για τους οποίους οφείλεται αυτή η μεγάλη μείωση των πυρκαγιών σε ποσοστό 45-45% και ευελπιστούμε ο βασικότερος λόγος να είναι η αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών και η απόκτηση μεγαλύτερης υπευθυνότητας από τους ίδιους. Ο σχεδιασμός δεν αλλάζει όμως, γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», κατέληξε ο κ. Αναγνωστάκης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου