Επικαιρότητα

Χόρτο στα γήπεδα, κοινόχρηστος χώρος στα Μέλανδρα

Off

Τρία νέα έργα προωθεί ο Δήμος και τις συμβάσεις με τους αναδόχους τους υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Η πρώτη σύμβαση αφορά την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή Σεισμοπλήκτων- Νεοχωρόπουλου με προϋπολογισμό 330 χιλιάδες ευρώ. Η μελέτη προβλέπει τη μετατροπή του γηπέδου Σεισμοπλήκτων και του γηπέδου Νεοχωρόπουλου από χώμα σε χόρτο. 

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν  είναι: Αφαίρεση του επιφανειακού χώματος, προμήθεια και διάστρωση άμμου ποταμού κατάλληλων προδιαγραφών για την ανάπτυξη χλοοταπήτων κ.α.

Το δεύτερο έργο είναι η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στα Μέλανδρα. Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υφίσταται άλλος διαμορφωμένος κοινόχρηστος χώρος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων. 

Βασικές εργασίες που περιλαμβάνει το έργο: Εξομάλυνση υψομετρικής διαφοράς ακάλυπτου αστικού χώρου, ατασκευή παρτεριών από εμφανές σκυρόδεμα σε σημεία περιμετρικά του χώρου, πλακόστρωση της επιφάνειας με κυβόλιθο, διαμόρφωση χωμάτινου τμήματος με φύτευση και δέντρα κ.α.

Το τρίτο έργο αφορά στη συντήρηση υποδομών δικτύου δημοτικού φωτισμού.  Συγκεκριμένα περιλαμβάνει την επέκταση δικτύου δημοτικού́ φωτισμού́ στις περιοχές Ραφτανίτικα και Εφύρας και την τοποθέτηση προειδοποιητικών φανών στις κοινότητες Μπάφρας και Νεοκαισάρειας. 

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου