Αθλητικά

Μπήκε ο πιο «θερμός» μήνας του καλοκαιριού για τον ΠΑΣ

Off

Αναμφίβολα, ο πιο «πυκνός» από άποψη ειδήσεων – αναμενόμενων τουλάχιστον – μήνας του έτους είναι ο Ιούνιος, αφού και στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όπως και σε όλες τις ομάδες της κατηγορίας υλοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα για τη νέα σεζόν.

Σε αντίθεση με την περσινή περίοδο, ο ΠΑΣ έχει να «κλείσει μέτωπα» όπως είναι αυτό του προπονητή, των συνεργατών του, τη στελέχωση του ρόστερ και ζητήματα που επείγουν, όπως είναι οι εργασίες βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων στους «Ζωσιμάδες» και στα βοηθητικά στο ΠΕΑΚΙ.

Το πρώτο που προέχει, είναι το θέμα του προπονητή, με την περίπτωση του ουρουγουανού Βιέρα να επιβεβαιώνεται πλέον από διάφορες πηγές, ως η πρώτη επιλογή του Γ. Χριστοβασίλη, πλην όμως ο 53χρονος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Προγκρέσο, ομάδα της πρώτης κατηγορίας στη χώρα του, και θα πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση για να αποχωρήσει από τον πάγκο της και να έρθει στην Ελλάδα για τον ΠΑΣ. Αν η περίπτωση αυτή δεν τελεσφορήσει, τότε ο Γ. Χριστοβασίλης θα κινηθεί άμεσα για μία από τις άλλες δύο περιπτώσεις προπονητών, με τους οποίους επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις να αναλάβουν την ομάδα, αμφότεροι ευρωπαίοι, με παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας.

 

Σειρά παίρνουν οι παίκτες

Σε συνάρτηση σε μεγάλο βαθμό με την επιλογή του προπονητή θα είναι και η ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας, με πρωτοκλασάτους παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ σε αυτούς θα πρέπει να υπολογίζονται και εκείνοι που φέρεται να έχουν συμφωνήσει με τον ΠΑΣ, όπως οι Τριάδης, Καραχάλιος και Καραγιάννης. Ο Γ. Χριστοβασίλης δεν έχει «κόψει γέφυρες» με τους Χουτεσιώτη και Καρτάλη, τους οποίους θέλει να μείνουν στην ομάδα γι’ αυτό και η πρόταση που τους έγινε, ήταν σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το συμβόλαιο που είχαν. Για τους δύο παίκτες όμως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον πολλών ομάδων της SL, με πιο πρόσφατο στα δημοσιεύματα τουλάχιστον, αυτό του ΟΦΗ, που ενδιαφέρεται και για τους δύο.

 

Το προπονητικό επιτελείο

Ο γυμναστής φυσικής κατάστασης Ι. Ντουρουντός θα μείνει σίγουρα στην ομάδα και τη νέα σεζόν, όμως από εκεί και πέρα θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο, με τον Σλόμπονταν Σούιτσα, να φέρεται ως φαβορί για να αναλάβει γυμναστής τερματοφυλάκων, με θητεία ετών σε Ατρόμητο και ΑΕΚ.

 

Εργασίες στα γήπεδα

Η υλοποίηση του προγραμματισμού έργων από τη διοργανώτρια αρχή στους αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων της SL ήδη ξεκίνησε με τον χλοοτάπητα σε Λεωφόρο, Ηράκλειο, «Βικελίδης» να έχει ήδη ξηλωθεί, κάτι που αναμένεται σύντομα να γίνει και στους «Ζωσιμάδες». Μένει ωστόσο να διευκρινιστεί εάν εκτός από τον χλοοτάπητα, θα γίνουν και επιπλέον εργασίες στο αποστραγγιστικό σύστημα του αγωνιστικού χώρου στους «Ζωσιμάδες», γιατί αυτό αφενός θα ανεβάσει αρκετά το κόστος των εργασιών και αφετέρου, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωσή τους. Παρεμβάσεις όμως θα γίνουν σίγουρα και στα δύο τουλάχιστον βοηθητικά στο ΠΕΑΚΙ, ώστε να αντέχουν περισσότερο τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα και κυρίως την περίοδο των… γιαννιώτικων μουσώνων.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου