Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:48
Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιουνίου 2015
Πολιτισμός

Μουσικός πρεσβευτής της Ηπείρου

Off

Μοναδικές στιγμές μουσικής εμπειρίας, σε ένα γεμάτο πρόγραμμα ιδιαίτερων συνθέσεων, υπόσχονται για αύριο Τετάρτη το βράδυ ο Βασίλης Κώστας και οι συνοδοιπόροι του στη μουσική, που συναπαρτίζουν το «Βασίλης Κώστας Quartet».  
Ο Γιαννιώτης μουσικός, που ολοκλήρωσε το δεύτερο έτος σπουδών του στο φημισμένο μουσικό κολλέγιο του Μπέρκλεϊ, κάνει ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα, να παρουσιάσει αντιπροσωπευτικά δείγματα της δικής του δουλειάς στη σύνθεση, στη γενέτειρά του. 
Αύριο Τετάρτη στις 21.00 στο Πνευματικό Κέντρο θα παρουσιάσει παλιές και νέες συνθέσεις, αλλά και ηπειρώτικα σολιστικά κομμάτια από επιρροές της μεσοανατολίτικης, της παραδοσιακής ηπειρώτικης και της σύγχρονης μουσικής. 
Σημείο αιχμής για τον Βασίλη Κώστα, το ηπειρώτικο λαούτο, που έχει κερδίσει την αναγνώριση, αλλά και το θαυμασμό στο Μπέρκλεϊ, σε φεστιβάλ μουσικής στις ΗΠΑ και αλλού.
«Παίξαμε ηπειρώτικα ακούσματα στο Πανεπιστήμιο και σε διάφορα φεστιβάλ και η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά θερμή. Στην Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής ξεκινήσαμε με τον «Σκάρο» και αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή το συναίσθημα του να είσαι στην Αμερική. Το ίδιο έγινε με την ανταπόκριση που είχαν και άλλα ηπειρώτικα κομμάτια, όπως η Σέλφω, οι Κλέφτες ή τα Κλάματα», τόνισε ο Βασίλης Κώστας, που ετοιμάζεται με τους συνεργάτες και φίλους του, για την αυριανή συναυλία.
Σε αυτήν συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο στο λαούτο και την κιθάρα, 
ο Layth Sidiq στο βιολί, ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο και ο Νίκος Μαγνήσαλης στα κρουστά.
Είσοδος: 5€. Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στο ROCK SHOP (Οπλ. Πουτέτση 1Α), στο κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20), και στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Πρόκος (Πυρσινέλλα 11 και Κ. Κατσαδήμα 7 αντίστοιχα).  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ