Επικαιρότητα

Η ποσόστωση έφερε και πολιτική αντιπαράθεση

Off

Ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης προκάλεσε στο δημ. συμβούλιο η υπόθεση με την κάλυψη ή μη της ποσόστωσης των γυναικών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΙ. 

Η υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων από τις γυναίκες – μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΙ έδωσε τη λύση, ώστε να μην προκύψουν ενδεχόμενα ζητήματα νομιμότητας και εγκυρότητας των αποφάσεων της διοίκησης, σε πολιτικό επίπεδο όμως, η υπόθεση βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο δημ. συμβούλιο της Τετάρτης.

Η «Ενότητα Πολιτών» σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τρίτη αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα, με τον Θ. Μπέγκα να επαναλαμβάνει στο δημ. συμβούλιο, ότι η υπόθεση αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η διοίκηση τα θέματα της επιχείρησης, ζητώντας να γίνει αναμόρφωση της σύνθεσης του ΔΣ. 

Η Τατ. Καλογιάννη χαρακτήρισε ανορθόδοξη τη διαδικασία, που ακολούθησε το ΔΣ της ΔΕΥΑΙ και η δημοτική αρχή, πρόσθεσε πως δεν έχει πειστεί, ότι αυτό που τελικά έγινε, είναι και νόμιμο και σημείωσε, πως ο χειρισμός της υπόθεσης έγινε με τέτοιον τρόπο, για να μην εκτεθεί η δημοτική αρχή, από την ανίερη συμμαχία» της αντιπολίτευσης, την οποία κατηγορεί η δημ. αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος.

Ο Λαζ. Νάτσης τόνισε, ότι η υπόθεση είναι εξόχως ουσιαστική και όχι τυπική ή συμβολική, ενώ ο Χρ. Πατσούρας εξέφρασε ενστάσεις, γιατί όπως είπε, δεν ενημερώθηκε καν ως παράταξη για το θέμα που είχε δημιουργηθεί.

 

Η απάντηση της ΔΕΥΑΙ

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκας ήταν ο πρώτος που τοποθετήθηκε αναλυτικά για το θέμα, τονίζοντας αρχικά πως δεν υπήρξε ούτε και υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και πως το θέμα είναι πλέον λήξαν. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Στέφανος Μάντζιος απάντησε στους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει η «Ενότητα Πολιτών», κάνοντας λόγο για απέλπιδα προσπάθεια να εξομοιώσει καταστάσεις, που μπορεί να μοιάζουν, αλλά δεν είναι ίδιες.

«Οι περιπτώσεις ήταν τελείως διαφορετικές, ήταν δυο περιπτώσεις λάθους σύνθεσης. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος καθώς τότε μέλος του ΔΣ είχε εργολαβική σχέση με την επιχείρηση κάτι που από μόνο του ήταν ασυμβίβαστο. Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς περί ανικανότητας κ.λπ. από την πλευρά του κ. Μπέγκα τούς αφήνω στη κρίση των συμπολιτών», πρόσθεσε ο κ. Μάντζιος, υπεραμυνόμενος παράλληλα του έργου της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας». 

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ να τονίζει, πως δεν επρόκειτο για πολιτικό, αλλά για τυπικό και διαδικαστικό ζήτημα, εκφράζοντας ευχαριστίες παράλληλα προς τις γυναίκες συμβούλους που υπέγραψαν την υπεύθυνη δήλωση.

«Η σύνθεση είχε αποφασιστεί από το δημ. συμβούλιο, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και λειτουργούσε κανονικά. Η παράταξη της δημοτικής αρχής κάλυπτε πλήρως την ποσόστωση. Το πρόβλημα προέκυψε με την προσφυγή για το έργο της Νιάρχου, ένα έργο μείζονος σημασίας. Με τις υπογραφές των γυναικών δημοτικών συμβούλων διευκολύνεται το έργο της ΔΕΥΑΙ και θέλω να ευχαριστήσω τις ίδιες και τις παρατάξεις», κατέληξε ο δήμαρχος. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ