Επικαιρότητα

Το πορτοκαλί της ελπίδας στα Δημαρχεία

Off

Η 30η  Μαΐου, Κυριακή φέτος, έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να τιμάται ως η μέρα για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η Παγκόσμια Ημέρα είναι μια μέρα ορόσημο για τους πάσχοντες και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον καθώς έχουν την ευκαιρία να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό για την πάθηση και τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το  θέμα  της  παγκόσμιας  εκστρατείας  για  τα  έτη  2020 – 2022  είναι    «MS    Connections», Συνδέσεις με την οικογένεια, με την ιατρική κοινότητα, με τις κρατικές υπηρεσίες, με τον περίγυρο, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη καθημερινότητα  για  τον  κάθε  πάσχων. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασθένεια, το Δ.Σ. της Ένωσης Φίλων και Πασχόντων με ΣΚΠ Β.Δ. Ελλάδας, συντόνισε τους Δήμους της Ηπείρου έτσι ώστε να συμμετέχουν τιμητικά σε αυτήν την ημέρα φωτίζοντας με χρώμα πορτοκαλί το κάθε Δημαρχείο, την Κυριακή 30 Μαΐου το βράδυ, το  χρώμα της ζωής και της ελπίδας. Το Δ.Σ. της Ένωσης ευχαριστεί θερμά τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου για την άμεση ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους. Επίσης από τον Απρίλιο δίνονται ενημερώσεις στα ΜΜΕ της Περιφέρειας Ηπείρου για επίκαιρα θέματα που αφορούν τους πάσχοντες. Η ενημέρωση συνεχίζεται με συνεντεύξεις τύπου, εκπομπές, ιατρικά κείμενα και ολοκληρώνεται με επιστημονική εκδήλωση την Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα, σε εξωτερικό χώρο, με ομιλίες ιατρών της περιοχής μας με μεγάλη εμπειρία στα θέματα της πάθησης. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ενημέρωση είναι το 26510 93521.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου