Επικαιρότητα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Προετοιμάζοντας την απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου

Off

Προάγγελο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της προσεχούς Πέμπτης 10 Ιουνίου αποτέλεσε για το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. 

Το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας που αλλάζει το στάτους κβο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, αντιμετωπίζεται ήδη από τα συνδικαλιστικά σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ως «αιτία πολέμου», με την κυβέρνηση από την άλλη να φέρεται αποφασισμένη ώστε να μην υποχωρήσει στις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, που είναι όμως και αυτές που έχουν προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις. 

Το απόγευμα της Πέμπτης στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου διατυπώθηκαν οι ενστάσεις επί των προβλέψεων του νομοσχεδίου και έγινε αναφορά στις προτάσεις και τα αιτήματα των εργαζόμενων. 

«Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους», ανέφεραν μεταξύ άλλων πολλοί εκ των ομιλητών. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και ανανέωση του ραντεβού για την προσεχή Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ