Επικαιρότητα

Ακόμα και ποδήλατα είχαν ρίξει στη λίμνη

Off

Μπορεί να ήταν μία πρωτοβουλία με περισσότερο συμβολικό στόχο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όμως είχε και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Η εθελοντική ομάδα των Paguristas επέστρεψε στις δημόσιες δράσεις καλώντας μεταξύ άλλων και με μία επιχείρηση καθαρισμού του βυθού της λίμνης στον Μώλο το Σάββατο,  με τη συνεργασία δυτών από την ομάδα Deep Blue Divers από τα Σύβοτα. Το αποτέλεσμα του καθαρισμού όμως ήταν δύο ποδήλατα, κάμποσα λάστιχα, ένα μοτοποδήλατο, δίχτυα, μπουκάλια κ.α. Κάτι που απέδειξε ότι ίσως να χρειάζεται συστηματικότερος καθαρισμός της λίμνης, με γνώμονα ότι κάποιοι πετούν ό,τι θέλουν στο νερό.

«Επιλέξαμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να κάνουμε τη συμβολική αυτή δράση και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα: Όλοι μαζί για την σωτηρία της Παμβώτιδας, γιατί η πόλη χωρίς τη λίμνη δεν μπορεί να έχει μέλλον. Η λίμνη είναι η καρδιά και ο πνεύμονας της πόλης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Παύλος Χήτας, από τους Paguristas.

Συνδρομή στη δράση είχε και ο Δήμος Ιωαννιτών, με την απομάκρυνση των αντικειμένων που ανασύρθηκαν ενώ συμβολική παρουσία είχα και κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, με δύο βάρκες και ένα πανό με το μήνυμα «Όλοι μαζί για τη σωτηρία της Παμβώτιδας». 

Επίσης τα μέλη των Paguristas έκαναν και έναν καθαρισμό της παραλίμνιας περιοχής στον Μάτσικα και το Κάστρο μαζί με ενημέρωση των περιπατητών και όσων βρίσκονταν στην περιοχή δίνοντας ραντεβού για την επόμενη δράση.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου