Τελευταία Νέα

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 12:24
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Κυβερνητικό «πράσινο φως» στο Πάρκο Τεχνολογίας

Off

Το πλέον καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου, που είναι το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας της περιφέρειας Ηπείρου έγινε με την αποδοχή της πρότασης της περιφέρειας από το υπ. Ανάπτυξης, και τη συμπερίληψή του στα προτεινόμενα έργα προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Η οριστική λίστα των προτεινόμενων έργων που θα υποβληθεί από το υπ. Ανάπτυξης στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιλαμβάνει όπως έκανε γνωστό χθες ο Αλ. Καχριμάνης και το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα, καλύπτοντας μάλιστα το σύνολο του προϋπολογισμού των 20 εκ. του έργου και των 5 περίπου εκ. του ΦΠΑ.

Το σχετικό έγγραφο έφτασε χθες στην περιφέρεια Ηπείρου με τον κ. Καχριμάνη να το κοινοποιεί στα τοπικά μέσα σημειώνοντας ότι πλέον ζητείται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να προετοιμάσουν το οριστικό τεχνικό δελτίο. 

 

Διεθνής διαγωνισμός

Για την ανέγερση του κτιρίου θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός με τον περιφερειάρχη Ηπείρου να τονίζει, ότι το έργο θα είναι από εκείνα που θα έχουν εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση, καθώς πιέζουν για την γρήγορη ολοκλήρωση και παράδοσή του και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού που έχουν εγκατασταθεί στα Ιωάννινα (Team Viewer, P&I), αλλά και άλλες που επίσης θέλουν να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.

«Δε μπορώ να σας κρύψω, ότι μέχρι σήμερα έγινε αφενός μεγάλος αγώνας και αφετέρου υπήρχε τεράστια αγωνία για το αν θα καταφέρουμε τελικά να ενταχθεί το έργο προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό πλέον έχει ξεκαθαρίσει, θα γίνει και είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, που εξέφρασε δημοσίως θερμές ευχαριστίες για τη βοήθειά του στο θέμα, προς τον μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμο.

Στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα θα βρίσκονται οι επικεφαλής των ως άνω εταιρειών όπως και της μητρικής εταιρείες της Team Viewer, της Permyra, προκειμένου να έχουν συναντήσεις και επαφές με τους τοπικούς φορείς για να διαπιστώσουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Η αρχική πρόθεση ήταν να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του Πάρκου ως το τέλος του 2023, όμως πλέον πιέζουν για ακόμη ταχύτερη παράδοση, τουλάχιστον του τμήματος του κτιρίου, στο οποίο θα φιλοξενούνται τα γραφεία.

 

Θα γίνει εμβολιαστικό 

κέντρο το πρώην ΠΕΔΥ

 

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη στο μεταξύ περιελάμβαναν και εξελίξεις για το πολύπαθο κτίριο του πρώην Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στην οδό Καλπακίου στους Αμπελόκηπους. Μία εβδομάδα μετά την απάντηση του αναπλ. υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη στην ερώτηση της Μαρ. Κεφάλα στη Βουλή, ότι δεν χρειάζεται άλλο εμβολιαστικό κέντρο στα Ιωάννινα, το ΔΣ του ΕΟΔΥ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση στις 7 Ιουνίου αποδέχεται την πρόταση της περιφέρειας Ηπείρου και αποφασίζει ομόφωνα να παραχωρήσει προς χρήση το κτίριο στην περιφέρεια για διάστημα ενός έτους, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του προγράμματος εμβολιασμού των κατοίκων. Αν και δε διευκρινίζει την ημερομηνία έναρξης και λήξης της παραχώρησης χρήσης του κτιρίου, ο κ. Καχριμάνης έκανε λόγο για μία μεγάλη αλλαγή σε σχέση και με την προηγούμενη απόφαση παραχώρησης επίσης από τον ΕΟΔΥ προς την 6η ΥΠΕ όμως τότε. Αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε ότι οι εμβολιαστικές γραμμές θα καλύπτονται σε πρώτη φάση τουλάχιστον από υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τη βούλησή του να συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, που θα συνδράμει εθελοντικά έχει διατυπώσει και Ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Επίσης, η 6η ΥΠΕ είναι εκείνη που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το πλαίσιο και τον αριθμό των εμβολιαστικών γραμμών στα Ιωάννινα και εάν στις 21 υπάρχουσες θα προστεθούν και νέες στο κτίριο του ΠΕΔΥ ή εάν σε αυτό – που είναι και το πιθανότερο – θα μεταφερθούν κάποιες από τις υφιστάμενες γραμμές των δύο νοσοκομείων και του Κέντρου Υγείας Ιωαννίνων. Επίσης, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και ως εμβολιαστικό κέντρο αποκλειστικά για τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της J&J που θα χορηγείται και πάλι σε λίγες ημέρες και στα Ιωάννινα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ