Επικαιρότητα

Ανατρέπονται δικαιώματα δεκαετιών για το ΕΣΥ

Off

Την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου του υπ. Εργασίας ζητούν και οι υγειονομικοί που συμμετέχουν στην απεργία της 10ης Ιουνίου, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο ΠΓΝΙ, να απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. 

Για ένα νομοσχέδιο που έρχεται να ανατρέψει κατοχυρωμένα δικαιώματα δεκαετιών για το ΕΣΥ και τους εργαζόμενους σε αυτό, έκανε λόγο εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών ο Γ. Πρέντζας, σημειώνοντας, ότι κατά την περίοδο της αποκλιμάκωσης της πανδημίας, αυτό που προκύπτει, είναι η επαναφορά των πραγματικών σχεδίων της κυβέρνησης για νοσοκομεία που θα λειτουργούν με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και που θα ανοίξουν το δρόμο για τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ.

«Η πανδημία χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση γιατί στηρίχθηκε σε φθηνούς, υπάκουους και αναλώσιμους εργαζόμενους. Το νέο ΕΣΥ θα είναι εχθρικό στους εργαζόμενους, με βάση το ελάχιστο πακέτο παροχών, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ανυπομονούν να επεκταθούν στον τομέα της υγείας», ανέφερε ο κ. Πρέντζας, που στηλίτευση και την απόφαση του ΔΣ του ΠΓΝΙ στις 24 Μαΐου με την οποία απευθύνεται ερώτημα προς την 6η ΥΠΕ για το εάν θα παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα που λήγουν ή εάν χρειαστεί να γίνει ανάθεση σε εργολάβους.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ Μπ. Παππάς από την πλευρά του στάθηκε και αυτός στις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου που θα αλλάξουν όπως είπε την κατάσταση στο ΕΣΥ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υφιστάμενη πραγματικότητα στο ΠΓΝΙ, με τις συνεχείς μετακινήσεις αναισθησιολόγων για να καλύψουν ανάγκες άλλων νοσοκομείων. «Θα μείνουν δέκα αναισθησιολόγοι στο ΠΓΝΙ, αριθμός που δε μπορεί να καλύψει καν τις βασικές ανάγκες για τα προγραμματισμένα χειρουργεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ