Επικαιρότητα

Λύσεις για τον τουρισμό και τα φροντιστήρια

Off

Δύο παρεμβάσεις ακόμα από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για να στηριχθούν κλάδοι της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στη φάση της επαναλειτουργίας μέσα στην πανδημία.

Με την πρώτη επιστολή προς την ηγεσία του Τουρισμού,τίθεται το θέμα της απαλοιφής του  κριτηρίου «Προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας, στο πρόγραμμα επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών για αυτοαπασχολούμενους και εποχικά καταλύματα»

Όπως εξηγείται στην επιστολή: «μετά και την ανακοίνωση του προγράμματος επιχορήγησης λειτουργικών δαπανών, που αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, οφείλουμε για μια ακόμη φορά να σας παραθέσουμε τον προβληματισμό μας και τον  άδικο αποκλεισμό αυτοαπασχολούμενων καθώς και των εποχικών καταλυμάτων.

Το πρόγραμμα που έχει ως σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου, στα βασικά κριτήρια του μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την υποχρέωση όσων επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό, να απασχολούν, προσωπικό κατά το έτος  2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας.

Με αυτό τον τρόπο, εξαιρείται από το πρόγραμμα αυτομάτως όλους όσοι επιχειρούν κυρίως σε περιοχές των ήδη απομονωμένων και πληττόμενων περιοχών της χώρας  όπως είναι, οι πολύ μικρές και μικρές οικογενειακές  επιχειρήσεις των ορεινών όγκων ή άλλων περιοχών της ηπειρωτικής ή νησιώτικης Ελλάδας με τα  αντίστοιχα  χαρακτηριστικά».

«Κατόπιν όλων των παραπάνω αλλά  και της επικοινωνίας που είχαμε με τον  Πρόεδρο της ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου, είναι αδήριτη και επιτακτική  η ανάγκη τροποποίησης του εν λόγω προγράμματος και απαλοιφής του παραπάνω κριτηρίου (Προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας) για τις επιχειρήσεις με τα χαρακτηριστικά τα οποία σας σημειώσαμε, για να μπορέσει και αυτό το τμήμα της Ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια του», καταλήγει η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος Δ. Δημητρίου.

 

Τα φροντιστήρια

Η δεύτερη επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς θέτει το θέμα της επιτακτικής ανάγκης επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης.

Όπως επισημαίνεται:

«Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει από μέρους σας καμία ενημέρωση για την πιθανή ημερομηνία ανοίγματος τους.

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Μέσης εκπαίδευσης θα πρέπει να αντιληφτείτε ότι δεν κατέχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν κατ’ οίκον (σε καθεστώς μαύρης εργασίας και παραοικονομίας) αλλά ούτε και επιχειρήσεις εποχικές, είναι επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν νόμιμα και  όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομοθεσίες του ελληνικού κράτους.

Όλο αυτό το διάστημα και παρότι οι μαθητές έχουν επιστρέψει στα μαθήματα τους και στις σχολικές αίθουσες, με τήρηση προφανώς όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, δεν  μπορούν ταυτόχρονα να λάβουν την εκπαίδευση και τη βοήθεια  που επιθυμούν από τα ιδιωτικά κέντρα-φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης  για λόγους που πλέον είναι ακατανόητοι».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου