Επικαιρότητα

Αποκλιμάκωση κρουσμάτων στη δομή Κατσικά

Off

Σε φάση αποκλιμάκωσης, όπως παρατηρείται άλλωστε και σε όλη τη χώρα αλλά και ειδικότερα στην περιοχή των Ιωαννίνων βρίσκεται και η πορεία της συρροής κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στον Κατσικά.

 Σχεδόν 200 είναι τα κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων, με τη δομή να εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς καραντίνας, ωστόσο οι αριθμοί των κρουσμάτων που πλέον επιβεβαιώνονται, είναι μονοψήφιοι. Την Τετάρτη επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα στη δομή, στο σύνολο των επτά για τα Ιωάννινα, ενώ άλλα τρία συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα των 10 κρουσμάτων της Πέμπτης.

Η αρχική πρόθεση πάντως να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των διαμενόντων ενηλίκων στη δομή, τουλάχιστον σε 500 άτομα σε πρώτη φάση δε θα υλοποιηθεί, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Ι. Αϊβατίδης, γιατί αφενός δεν οριστικοποιήθηκε η απόφαση που αφορά στις ηλικιακές κατηγορίες των εμβολιασμών και αφετέρου, ένας μεγάλος αριθμός διαμενόντων έχει νοσήσει, επομένως δε χρειάζεται να εμβολιαστεί τουλάχιστον άμεσα.

Ο κ. Αϊβατίδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την διοίκηση της δομής, την περιφέρεια Ηπείρου και την ΕΛ.ΑΣ για την άριστη συνεργασία, τόσο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φιλοξενούμενων στη δομή και των περιοίκων, όσο και για τους συνεχείς ελέγχους, που μάλιστα απέδωσαν καρπούς στις αρχές της εβδομάδας, όταν συνελήφθησαν εκτός της δομής, δύο άτομα που βρισκόταν σε καραντίνα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου