Επικαιρότητα

Διήμερο προσφοράς με εθελοντική αιμοδοσία

Off

Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού και την εθελοντική ομάδα των Paguristas

Ένα διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, στο οποίο πρόκειται να λάβουν μέρος περίπου 20 διαφορετικοί σύλλογοι, φορείς και αθλητικά σωματεία, είναι αυτό που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Ιουνίου αντίστοιχα, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού και την εθελοντική ομάδα των Paguristas.

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που έχει οριστεί η 14η Ιουνίου θα είναι σίγουρα διαφορετικός, με τη συμμετοχή τόσων πολλών εθελοντικών ομάδων και φορέων, σε μία από τις μεγαλύτερες αντίστοιχες κινητοποιήσεις στα χρονικά, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ερ. Σταυρού Ιωαννίνων Κων. Ντακαλέτσης. Στο διήμερο αιμοδοσίας επίσης παίρνουν μέρος και τα δύο τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της πόλης, ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα αντίστοιχα.

Η ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία θα διεξάγεται και τις δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα από τις 9 το πρωί έως τις 14.00, με την υποστήριξη της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών.

«Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή των αιμοδοτών στη διατήρηση του παλμού του κόσμου, βοηθώντας στη διάσωση, στην παράταση και στην ποιότητα ζωής  εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από διάφορες ασθένειες. Ενώνουμε δυνάμεις όλοι αυτοί οι φορείς με τη συνεργασία των δύο τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων, της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών, ώστε να συγκεντρώσουμε όσο γίνεται περισσότερες φιάλες αίματος για όσους έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης.

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να προσέλθουν για να αιμοδοτήσουν απηύθυναν εκ μέρους των Paguristas, ο Νίκος Τζίμας, η διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ Ελ. Ζερβού, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου και ο αντιδήμαρχος Ι. Αϊβατίδης.

 

Νέες αιμοδοσίες 

και περιφερειακά

Η κα Ζερβού παράλληλα αναφέρθηκε στη διοργάνωση και άλλων εθελοντικών αιμοληψιών, που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα μετά το διήμερο στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοληψία, σήμερα Σάββατο στη Λαψίστα, αύριο Κυριακή στην Πέρδικα Θεσπρωτίας και την ερχόμενη εβδομάδα  στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και στο Σταυράκι.

 

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

 

Στο διήμερο της εθελοντικής αιμοδοσίας συμμετέχουν οι:

– ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”

– ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΩΔΩΝΗΣ  – Φ.Ο.Ε.Α.

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ»

– ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

– ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΕΛΕΟΥΣΑΣ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΑΝΑΤΟΛΗΣ

– ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

– ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΕΝΕΡΓΩ  ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»

– ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-EPIRUS YOUTH NETWORK

– ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΠΑΝΗΣ

– ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

– ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Χ.Ο.Ι.)

– ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

– ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου