Επικαιρότητα

Αρωγός στην ανάδειξη της μάχης της Λυκόρραχης

Off

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου δέχτηκε στο γραφείο του την Τρίτη 8 Ιουνίου τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων στρατηγό ε.α. Χρήστο Παπαδογεωργόπουλο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι αποτελεί πρόθεσή του η ανάδειξη της μάχης της Λυκόρραχης εναντίον των Ιταλών, που έγινε την 1η Νοεμβρίου 1940 και αποτελεί την πρώτη νικηφόρα μάχη του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή κατά τον Ελληνο- ιταλικό πόλεμο. 

Για τον λόγο αυτό υπεβλήθη αίτημα προς τον Δήμο Κόνιτσας για συνδρομή του σε αυτή την προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης του Έπους του 1940, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η Ιστορική Μεραρχία Ιππικού. 

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ακόμα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιούλα Μητροκώστα, ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Χήρας, ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος, καταγόμενος από την Λυκόρραχη Χρήστος Φασούλης και μέλη του Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων. 

Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία του Συνδέσμου, υποσχέθηκε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Αναγνώρισε μάλιστα, ότι ανάλογες κινήσεις, όπως η συγκεκριμένη, αποτελούν χρέος μας και ηθική επιταγή προς όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας και πως μόνο θετικό αντίκτυπο έχουν στην περιοχή. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου