Επικαιρότητα

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε η δίκη στο Εφετείο

Off

Σε κλίμα μεγάλης έντασης ολοκληρώθηκε η χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Εφετείο Ιωαννίνων, κατά την τρίτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης Γιακουμάκη και της έφεσης που έχουν ασκήσει οι αρχικώς καταδικασθέντες. 

Αιτία και αφορμή για την ένταση μεταξύ της οικογένειας του αδικοχαμένου Βαγγέλη και ενός εκ των μαρτύρων, στάθηκε μία αποστροφή του τελευταίου, λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του στο δικαστήριο, όταν υποστήριξε, ότι σε προηγούμενο χρόνο, συγγενικά πρόσωπα του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον κάλεσαν να μην εμφανιστεί στα Ιωάννινα για να καταθέσει στο δικαστήριο. 

Η αναφορά αυτή, παρουσία στην αίθουσα των γονέων, της αδελφής του Βαγγέλη και άλλων κοντινών του προσώπων και φίλων προκάλεσε μεγάλη ένταση, που συνεχίστηκε και έξω από την αίθουσα με φραστικές αντεγκλήσεις για αρκετή ώρα και αφού είχε ολοκληρώσει ο μάρτυρας την κατάθεσή του. 

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα του Βαγγέλη ζητούσε προς την πλευρά του μάρτυρα και άλλων που ήταν μαζί του, να σεβαστούν τη μνήμη του παιδιού της.

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του λίγο νωρίτερα είχε πει μεταξύ άλλων, πως ό,τι γινόταν σε βάρος του Βαγγέλη, είχε το χαρακτήρα της πλάκας και πως ποτέ δεν ξεπεράστηκαν τα όρια, τουλάχιστον στα περιστατικά που αυτός ήταν παρών. Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου και της εισαγγελέως σε σχέση με όσα είχε αναφέρει στην αρχική του κατάθεση στην προανάκριση, επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς λέγοντας πως στην κατάθεσή του έγραψαν πράγματα που ο ίδιος δεν είχε πει.

 

Η Ελ. Γιακουμάκη

Νωρίτερα, είχε καταθέσει η αδελφή του Βαγγέλη, Ελένη, που μετέφερε τις συζητήσεις που είχε με τον αδελφό της, μέχρι και το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισής του, όταν τίποτε δεν προμήνυε, το κακό που θα ακολουθούσε.

Η αδελφή του Βαγγέλη, σε μία ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση, υποστήριξε, ότι πλέον μόνο εκτιμήσεις μπορεί να κάνει για τα αίτια που οδήγησαν τον αδελφό της στο τέλος, σημειώνοντας πως η ίδια εκτιμά, ότι ένιωθε άβολα από τη συμπεριφορά απέναντί του και πως προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες για να μη γίνε η κατάσταση χειρότερη. «Ακόμη και σήμερα αναρωτιέμαι γιατί δε μας μίλησε. Όμως, ίσως αν ήμουν κι εγώ στη θέση του, να μη μιλούσα για να μη στεναχωρήσω τους γονείς μου ή για να μην αισθανθώ περισσότερο μειονεκτικά», ανέφερε.

Η χθεσινή διαδικασία ξεκίνησε με άλλες δύο καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ αυτών του Ν.Δ. που είχε ενημερώσει σχετικά με τις επιθέσεις που δεχόταν ο Βαγγέλης, τη διεύθυνση της Εστίας και υποστήριξε χθες, ότι η συμπεριφορά της ομάδας των Κρητικών ήταν βίαιη απέναντί του. Κατέθεσε ακόμη και ο μάρτυρας Εμ. Γ. οι απαντήσεις του οποίου στις συνεχείς ερωτήσεις της εισαγγελέως προκάλεσαν την αντίδρασή της, ζητώντας μάλιστα λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση του, να διαταχθεί η σύλληψή του για ψευδορκία, με το δικαστήριο να αποφασίζει τελικά να μην απομακρυνθεί από το χώρο μέχρι το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Η υπεράσπιση πάντως αντέδρασε έντονα στην πρόταση της εισαγγελέως, τονίζοντας, ότι δεν κράτησε την ίδια στάση σε προηγούμενη κατάθεση μάρτυρα την Παρασκευή, ο οποίος – όπως ανέφεραν – αναίρεσε το 90% σχεδόν όσων είχε καταθέσει αρχικά.

Η δίκη συνεχίζεται το πρωί της Τρίτης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου