Ήπειρος

Μία συνεργασία που φάνηκε στην πράξη

Off


Με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Νομικού Προσώπου των Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών του ΟΚΠΑΠΑ με την διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων. Μία συνεργασία που υλοποιήθηκε την περασμένη σχολική χρονιά στα δημοτικά σχολεία, με επισκέψεις, ενημερώσεις και ασκήσεις για την αποφυγή τραυματισμών σε περιπτώσεις φωτιάς ή σεισμού και ολοκληρώθηκε τη φετινή χρονιά με την υλοποίηση του αντίστοιχου προγράμματος στους παιδικούς σταθμούς.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η σπουδαιότητα της υλοποίησης του προγράμματος αποδείχθηκε στην πράξη στο περιστατικό με την πυρκαγιά στο 4ο δημοτικό σχολείο της πόλης, όπου η ψύχραιμη αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που είχαν ενημερωθεί προηγουμένως για το πώς πρέπει να αντιδράσουν, ήταν υποδειγματικός.
Το πρόγραμμα που υλοποίησαν από κοινού οι δύο φορείς στους παιδικούς σταθμούς είχε τίτλο «Ο Καπνούλης συμβουλεύει» και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα μέσα από ταινίες κινούμενων σχεδίων να ενημερωθούν για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη κατάσταση.
Η διευθύντρια του Νομικού Προσώπου Φωτεινή Ντίνου και ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φ. Τσουμάνης αναφέρθηκαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος και εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς τους επιτελείς της Πυροσβεστικής για την άψογη συνεργασία.
Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων Γ. Χαβέλας από την πλευρά του τόνισε, πως η ενημέρωση των παιδιών έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη μετέπειτα ζωή τους και στον τρόπο που ενεργούν σε έκτακτες καταστάσεις.
Τέλος, στο παράδειγμα της αντίδρασης εκπαιδευτικών και μαθητών στο 4ο δημοτικό σχολείο αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ιωαννιτών Π. Κολόκας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ