Επικαιρότητα

1 εκατ. οχήματα χωρίς ασφάλιση

Off

Στον απίστευτο αριθμό του ενός εκατομμυρίου υπολογίζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Η κατάσταση αυτή όπως είναι προφανές οδηγεί σε πολύπλοκες καταστάσεις στις περιπτώσεις ατυχημάτων ενώ μεγάλη είναι και η απώλεια των δημοσίων εσόδων  που μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.
Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου δήλωσε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι άμεσα, πιθανόν και τον επόμενο μήνα, θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τον εντοπισμό των οδηγών ανασφάλιστων οχημάτων ενώ ανάλογη δράση θα ξεκινήσει και για τα ΚΤΕΟ.  
Όταν εντοπίζονται με τη διασταύρωση των στοιχείων τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, ο οποίος θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει παράβολο 250 ευρώ  υπέρ δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο. Σε διαφορετική περίπτωση τα στοιχεία θα πηγαίνουν στην αστυνομία και θα επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.
Κάθε μήνα η τροχαία κάνει 500.000 ελέγχους, ενώ οι διασταυρώσεις των στοιχειών θα γίνονται πλέον δύο φορές το χρόνο από τη γραμματεία.
Ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρης Ζορμπάς ανέφερε ότι από 1η Μαΐου λειτουργεί ηλεκτρονική εφαρμογή που εντοπίζει αν είναι ασφαλισμένο ένα όχημα (www.hic.gr). Σημειώθηκε ότι έχουν εντοπιστεί και πλαστά συμβόλαια σε περισσότερες από 2000 περιπτώσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ