Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 08:49
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Μαζική αντίθεση στα σχέδια της κυβέρνησης για την εργασία

Off

Με χαρακτηριστική τη συμμετοχή πολύ κόσμου έγινε την Τετάρτη το πρωί η απεργιακή κινητοποίηση στα Γιάννενα για ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που συζητούνταν παράλληλα στη Βουλή εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης..

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αλλά και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στο χώρο στο Εργατικό Κέντρο όπου και έγιναν ομιλίες και παρεμβάσεις με κεντρικό σύνθημα «Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν θα περάσει!». 

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας στην σύντομη δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» ενώ έκανε αναφορά και στην παρέμβαση της υπουργού Παιδείας για τις πανελλαδικές και την ομαλή διεξαγωγή τους λέγοντας ότι «αν την ενδιέφερε πραγματικά δεν θα έφερνε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων». 

Παράλληλα, κάλεσε όλους να είναι στις επάλξεις λέγοντας ότι ο κόσμος δεν θα δεχτεί αυτό το νομοσχέδιο που καταργεί δικαιώματα κερδισμένα με αγώνες. 

Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ηλίας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν βήμα πίσω στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων που είναι χρόνια κατοχυρωμένα όπως το 8ωρο, η κυριακάτικη αργία ή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου