Επικαιρότητα

Χρηματοδότηση για ενεργειακά έργα και Βιολογικούς

Off

Η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων κοινωνικών υποδομών (ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, μονάδες ΑΠΕ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, υποδομές αποθήκευσης ενέργειας, έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους και αναδασώσεις), συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό τον Κυβερνήτη της Τράπεζας, Rolf Wenzel. 

Στη συνάντηση, μετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Ειδικότερα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης έργων που μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με τις επενδύσεις, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο σχέδιοτου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετείχαν στη συνάντηση, η Τράπεζα δύναται να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών σε ποσοστό έως και 50% με ιδιαίτερα ευνοϊκά επιτόκια. Στην επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχαν επίσης ο Επικεφαλής του Τμήματος Έργων της Τράπεζας, Christian Tabacaru, η αρμόδια για την Ελλάδα, Sylvie Anagnostopoulos και η Επικεφαλής του Τμήματος Συμμόρφωσης, Κατερίνα Δεληκούρα.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου