Ήπειρος

Σύμπραξη για τη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη

Off

Το βάρος της υλοποίησης μίας εξαιρετικά μεγάλης πρωτοβουλίας που έχει στόχο την βοήθεια χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, ακόμη και αυτό της επιβίωσης, καλούνται να αναλάβουν οι φορείς που συμπράττουν στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. 
Μία πρωτοβουλία που σε τοπικό επίπεδο χρειάστηκε να περάσει από μία δύσκολη περίοδο έξι περίπου μηνών, καθώς τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο δήμος Ιωαννιτών διεκδικούσαν να είναι οι ίδιοι επικεφαλής εταίροι και συντονιστές του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο. 
Η οριστική απόφαση για την ΠΕ Ιωαννίνων είναι η δημιουργία μίας σύμπραξης με επικεφαλής και συντονιστή το δήμο Ιωαννιτών, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να συντονίσει τις δράσεις στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.
Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στην Αθήνα και χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Ιωαννιτών και οι Κοινωνικές του υπηρεσίες του συγκάλεσαν σύσκεψη των εταίρων του προγράμματος, ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης και τις επόμενες κινήσεις.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Π. Κολόκας μέχρι τις 26 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υποβολή των τελικών προτάσεων, κάτι που σημαίνει, ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να έχουν συνεδριάσει και να έχουν αποφασίσει τα δημοτικά συμβούλια των δήμων. 
Από την 1η Ιουλίου μέχρι το τέλος του μήνα όλοι οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους, με τη διαδικασία ωστόσο να μην έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης αναφέρθηκε σε μία επώδυνη διαδικασία για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, που θα πρέπει να ασχοληθούν με τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε χιλιάδες πολίτες, κάτι που επιβεβαιώνει τις τραγικές διαστάσεις της κρίσης στη χώρα μας.
Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Θαν. Μανταλόβας επέμεινε στο ότι η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα πρέπει να γίνει με απόλυτη υπευθυνότητα και με τον προσήκοντα σεβασμό και τη διακριτικότητα που απαιτούν οι περιστάσεις, ενώ ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος που ήταν παρών, τόνισε, ότι θα πρέπει οι διαδικασίες να κινηθούν το συντομότερο δυνατό και η υλοποίηση του προγράμματος να γίνει με χαμηλούς τόνους και εχεμύθεια.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου